Vučić: Nazvao sam predsjednicu Hrvatske i čestitao Badnju večer i Božić

Datum objave: 25.12.2018   Broj čitanja: 307
" Na području gdje živimo jedino što uspijeva je mržnja, ali mislim da se Srbija i Hrvatska u budućnosti moraju približavati jedna drugoj'', poručio je srpski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da će u tome ulogu imati i on i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.
Vučić: Nazvao sam predsjednicu Hrvatske i čestitao Badnju večer i Božić

 

''Sinoć sam nazvao predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović i čestitao joj Badnju večer i Božić. Siguran sam da možemo mnogo toga zajedno učiniti Grabar-Kitarović i ja'', istaknuo je Vučić u prednovogodišnjem intervjuu za provladinu Televiziju Pink.

 

Vučić je zahvalio za korektne izjave o dosadašnjoj suradnji predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata Vojvodine (DSHV) Tomislavu Žigmanovu, istaknuvši ocjenu čelnika DSHV-a da je ''pouzdan partner''.

 

"Ispunili smo sve što smo obećali Hrvatima"

 

Srbija je ispunila sve što je obećala Hrvatima u Vojvodini, ustvrdio je Vučić, navodeći da su ''od 26 stvari obećanih (hrvatskoj zajednici u Vojvodini) 23 završene, a još tri se rješavaju i u to je u tijeku''.

 

''Ja sam tako naučio raditi'', rekao je Vučić, naglašavajući da će sve ono što je obećano i dogovoreno za hrvatsku manjinu u Srbiji i Vojvodini biti ostvareno, i to ''bez obzira na kampanju'' koja, kako kaže, protiv njega postoji u Hrvatskoj.

 

''Radili smo sve ovo vrijeme bez obzira na kampanju protiv mene, zato što je Srbija snažnija, jača. Srbija ima veći izvoz ove godine u Hrvatsku nego Hrvatska u Srbiju, iako su oni ekonomski snažniji od nas'', dodao je Vučić, ocijenivši kako će Srbiji biti potrebno desetak godina da ekonomski sustigne Hrvatsku.

 

''Što god govorili o meni, kakvu god kampanju vodili protiv srpskog naroda, mi ćemo učiniti sve da se Hrvati u Vojvodini osjećaju bolje'', poručio je Vučić.

 

Hina

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio