Snježna kraljica: Staza je praktički spremna za utrku

Datum objave: 28.12.2018   Broj čitanja: 139
U hotelu Westin u Zagrebu održana je konferencija za novinare povodom nadolazećih utrka ženskog i muškog slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy".
Snježna kraljica: Staza je praktički spremna za utrku

 

"Stanje staze je stvarno dobro, uopće nije bilo razgovora na snježnoj kontroli održati utrku ili ne, samo o preparaciji staze. FIS želi jako visoku kvalitetu pripreme kako bi se omogućili što bolji uvjeti svim natjecateljima", rekao je za HRT Vedran Pavlek, dodavši: "U ovom trenutku staza je praktički spremna za utrku, vjerojatno će se početkom sljedeće godine dodatno injektirati voda, ali naši skijaši i skijašice već treniraju na Sljemenu".

 

O problemima oko održavanja prošlih godina, koji su sad prevaziđeni: "U razgovorima sa skijalištem i Gradom Zagrebom pronašli smo kvalitetna rješenja za sustave zasnježenja, pomoću kojih se i ranije otvaraju skijališta i duže traje skijaška sezona. Već prije Snježne kraljice treniraju mladi natjecatelji, čak dolaze gosti iz Slovenije jer nema snijega. Naravno, ta oprema prvenstveno pomaže sigurnijem održavanju Snježne kraljice", kaže Pavlek.

 

Program počinje 4. siječnja izvlačenjem startnih brojeva za žensku utrku.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio