FOTO: Lepenička dolina oprostila se od velikog čovjeka i svećenika

Datum objave: 02.01.2019   Broj čitanja: 686
Rijetko je koja vijest pogodila žitelje Lepeničke doline kao smrt fra Ivana Pervana, ili jednostavno fra Džive. Vijest se u rekordnom vremenu proširila medijima, društvenim mrežama a izrazi sućuti stizale su iz cijele BiH.
FOTO: Lepenička dolina oprostila se od velikog čovjeka i svećenika

 

Stoga ne čudi odziv posljednjem ispraćaju fra Ivana u Kreševu kojem je nazočio ogroman broj ljudi doslovno iz cijele države.

 

Podsjećamo, nakon kraće teške bolesti u nedjelju 30. prosinca kod rodne kuće u Novom Šeheru preminuo je bosanski franjevac i svećenik fra Ivan Pervan.

 

Fra Ivan je rođen 16. prosinca 1957. u Strupini, župa Novi Šeher. Nakon završene osnovne škole pohađao je Franjevačku klasičnu gimnaziju u Visokom, gdje je obukao franjevački habit i proveo godinu novicijata. Za svećenika je zaređen 1983. u Sarajevu.

 

Svećeničku službu vršio je u: Lepenici, Brajkovićima, Kreševu, Busovači, Kiseljaku, Gračacu, Novom Šeheru, Fojnici i Doljanima. Ostao je upamćen kao župnik u Kiseljaku u vrijeme posljednjega rata. Svojim djelovanjem i spontanošću stekao je status "žive legende" kiseljačkoga i kreševskog kraja.

 

Ispraćaj pokojnog fra Džive, kako ga je narod od milja zvao, bio danas u župnoj crkvi u Novom Šeheru dok je misa zadušnica slavljena u samostanskoj crkvi u Kreševu te ukop na fratarskom groblju Ograđe.

 

 

Povezane vijesti: Odlazak franjevačke legende! Preminuo je fra Ivan Pervan

 

Izvor:Artinfo

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio