FOTO: Zbogom Ivo! Posavina ispratila legendu na vječni počinak

Datum objave: 08.01.2019   Broj čitanja: 998
Nakon jučerašnjeg emotivnog ispraćaja glumca Ive Gregurevića na zagrebačkom Mirogoju te dolaska lijesa u rodnu Donju Mahalu, tisuće ljudi došle su pokloniti se kod njegova odra na mjesnom groblju Karaula.
FOTO: Zbogom Ivo! Posavina ispratila legendu na vječni počinak

 

To mjesto u Bosni i Hercegovini ovakvo nešto još nije doživjelo. Kako će jer nikada dosad nije ispraćen ovakav sin kao što je Ivo.

 

Sprovod je počeo u 14 sati. Glumica Anja Šovagović Despot kolegi Ivi je zapjevala njegovu omiljenu pjesmu 'Golubice bijela'.

 

Suze su lile s lica žena i muškaraca, teško je svima prihvatiti da velikoga Gregurevića nema. Ivinog sina Marka (40) tješili su bližnji.

 

- Zadnja klapa, dragi naš Ivđa. Posavina te nikada neće zaboraviti - pisalo je na poruci kraj lampaša.

 

- Ljudski um i duša ne mogu shvatiti tu vrstu odlazaka u ovako kratkome roku. To je možda s jedne strane i lijepo, jer danima pričamo u uspomenama koje ostaju, a ono što je predivno jest to što svaka za priča završava osmjehom, anegdotom. Ivo se humorom borio protiv svakog problema, znao je svakome prijatelju i suradniku olakšati život upravo briljantnom duhovitošću – rekao nam je glumac Goran Navojec. O tome kakav je bio profesionalac, ne treba, kaže, trošiti riječi.
 
 
 
- Branko Schmidt ne bi bio Branko Schmidt bez Ive Gregurevića – rekao je Schmidt, referirajući se na izjave kako hrvatski film bez Ive Gregurevića ne bi bio hrvatski film.
 
 
- Prvi igrani film u mom životu 1982. snimao sam s njim i Fabijanom Šovagovićem. Oba su umrla na Novu godinu, ja bih Novu godinu ukinuo, dekretom! Moji najbolji prijatelji odlaze na Novu godinu. U Orašju sam kao doma, on me upoznao s Posavinom, snimili smo i prvi posavski film "Put lubenica." Moj drugi dom je Posavina, moj najbolji prijatelj je Ivo Gregurević, moj vjenčani kum. Imam čast nositi križ na sprovodu, nadam se da ću ga uspjeti odnijeti – potresen je bio Schmidt.
 
 
– Bio si general glumačkog zanata. Bio si general hrvatskog glumišta i general hrvatske glume. I kada si generalski zatražio da ja pjevam, ja bih pjevala. Pjevala sam na seoskim zabavama, na telefon, na tulumima, na otvaranju Dana hrvatskog filma u Orašju. Uvijek kad si ti naredio – rekla je Anja Šovagović-Despot.
 
 

 

Večernji list/24sata.hr
Foto:Pixsell

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio