Hercegovina: Tegljači bez zimske opreme zaustavljali i ugrožavali promet

Datum objave: 09.01.2019   Broj čitanja: 502
Promet na cesti koja iz Mostara vodi prema Širokom Brijegu iznimno je otežan zbog neočišćenog snijega i tegljača koji su zapriječili promet, dok je na više prometnica u Hercegovini uvedena zabrana nakon obilnijih padalina u ovom dijelu BiH, koji je tradicionalno nespreman za bijeli pokrivač.
Hercegovina: Tegljači bez zimske opreme zaustavljali i ugrožavali promet

 

Na dionici prometnice Žovnice iznad Mostara od sinoć, kada je počeo padati snijeg, došlo je do prometnog kolapsa te je promet veći dio noći i jutra bio onemogućen.

 

Od ranih prijepodnevnih sati na zapadnom izlazu iz Mostara ipak je uspostavljen promet, no po podacima iz Javnog poduzeća Cesta Mostar, koje je zaduženo za održavanje prometnica, najveći problem stvorili su tegljači bez zimske opreme.

 

Snijeg bi u nizinama mogao doseći i do pola metra

 

Dionica Žovnice od jutra je očišćena, no tegljači su i nakon toga ponovno stvorili zastoje. Iz Auto moto saveza Bosne i Hercegovine (AMS BiH) sa sjedištem u Mostaru naveli su kako je zbog loših vremenskih uvjeta obustavljen promet za teretna vozila na magistralnoj prometnici između Livna i Šujice, koja dalje vodi prema Kupresu na prijevoju Borova Glava. Također je zabranjen promet na dionici regionalne ceste koja vodi prema Parku prirode Blidinje.

 

Iz Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije jučer su upozorili na snježne padaline tijekom noći na srijedu dodavši kako su, unatoč tome, brojni vozači krenuli na put nepripremljeni, bez zimske opreme. Najavljeno je kako bi na području ovoga dijela Hercegovine između 9. i 12. siječnja moglo doći do obilnijih snježnih padalina, koje bi u nizinama mogle iznositi do pola metra, a na planinama i do metra. Nakon toga očekuje se da će doći do snižavanja temperatura i mogućih poledica.

 

Tijekom protekle večeri u Hercegovačko-neretvanskoj županiji u prosjeku je palo oko 10 centimetara snijega.

 

HINA

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio