Kupio kombajn preko interneta! Nikad mu nije stigao

Datum objave: 09.01.2019   Broj čitanja: 272
Muškarac područja Đakova je tri tjedna čekao da mu stigne kombajn koji je u kupovini preko interneta platio nekoliko tisuća eura.
Kupio kombajn preko interneta! Nikad mu nije stigao

 

Platio nekoliko desetaka tisuća kuna

 

Kako doznaje Glas Slavonije, muškarac je uplatio nekoliko tisuća eura, odnosno, više desetaka tisuća kuna nepoznatom prodavaču još u drugoj polovini prošle godine. 

Primio je predračun, obavio uplatu i čekao da stigne kombajn. Vjerovao je kako je dobro prošao jer je kombajn kupio za samo nekoliko tisuća eura. No, budući da kombajn nije stizao tjednima, 46-godišnjak je sve odlučio prijaviti policiji.

"Tijekom studenoga 2018. godine 46-godišnjak je preko interneta na području Đakovštine s nepoznatim počiniteljem dogovorio kupnju kombajna te je nepoznatom počinitelju uplatio nekoliko desetaka tisuća kuna. Kombajn mu nije isporučen, niti mu je vraćen novac. Tragamo za nepoznatim počiniteljem", izvijestili su iz policije.

Glasu su u policiji reklli i kako se radi o klasičnoj prevari dovođenjem u zabludu te kako ovakve prevare nisu rijetkost. Često su njihov predmet automobili, uglavnom iz drugi zemalja.

 

Ovo nije jedini takav slučaj

Jedan Slavonac prevaren je i u kupnji pojačala.

"Tijekom prosinca 33-godišnjak je u Osijeku preko internet-oglasnika dogovorio prodaju glazbenog pojačala s nepoznatom osobom u Zagrebu. Počinitelj mu je poslao fotografiju potvrde o uplati nekoliko tisuća kuna te mu je 33-godišnjak poslao pojačalo, nakon čega je utvrdio da mu novac nije uplaćen. Tragamo za nepoznatim počiniteljem",  izvijestila je policija. 

Poljoprivrednici iz Đurđanaca pokraj Đakova, obitelj Markić, često kupuju poljoprivrednu mehanizaciju preko interneta. Glas je razgovarao sa Sašom Markićem koji im je rekao da rizik postoji, ali i kako postoje načini da se osigura pri kupovini.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio