Jurišić: 'Renata' je u ZHŽ-u ljudima uzela milijun maraka, to je harač nad sirotinjom

Datum objave: 12.01.2019   Broj čitanja: 896
Nekadašnji premijer Vlade ZHŽ, sada zastupnik HSP BiH u Skupštini Županije, dr. Zvonko Jurišić, na jučerašnjoj se sjednici Skupštine ZHŽ-a dotakao se dviju zanimljivih tema - ovdašnjih radara, odnosno famozne "Renate", te provođenja namještenih Natječaja u županijskim ministarstvima.
Jurišić: 'Renata' je u ZHŽ-u ljudima uzela milijun maraka, to je harač nad sirotinjom

 

Prokomentirao bih radare koji bilježe neregistrirana vozila u našoj županiji, jer građani prigovaraju kako im u jednom danu dođe po 4-5 kazni ili i više za vožnju neregistriranim vozilom, iako se sve to dogodi svega dan vremena po isteku registracije istog vozila, dok je ministar kazao da će se tolerirati do pet dana prekoračenje od isteka registracije, no ministrova informacija nije točna, a prema mojim saznanjima točna je informacija koju sam dobio od samih građana - kazao je dr. Zvonko Jurišić.

 

Inače, visina jedne takve kazne iznosi 100 KM, a na temelju prikupljenih informacija u proračun ZHŽ-a u jednoj godini samo uđe preko milijun maraka od naplate kazni takve vrste što zapravo i nije ništa drugo nego harač nad sirotinjom.

 

 

Ministar unutarnjih poslova Zdravko Boras je odgovorio kako će se, na ovo zastupniko pitanje, očitovati pisanim putem.

 

Dnevno.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio