Majka Mile Solde: 'Ne preostaje nam ništa drugo nego boriti se'

Datum objave: 14.01.2019   Broj čitanja: 269
Obitelj, kako govori majka, još uvijek nije službeno dobila odluku Tužiteljstva te je informacije o obustavi istrage saznala iz medija.
Majka Mile Solde: 'Ne preostaje nam ništa drugo nego boriti se'


''Očekivala sam ovakvu odluku Tužiteljstva ŽZH obzirom da se sve tako šlampavo radi, samo mi nije jasno što su toliko dugo čekali'', komentirala je za Bljesak.info Ana Soldo, majka dječaka ozlijeđenog na proslavi u Širokom Brijegu, odluku Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke da se istraga neće provoditi u predmetu ''Slučaj Mile Soldo''.

 

Obitelj, kako govori majka, još uvijek nije službeno dobila odluku Tužiteljstva te je informacije o obustavi istrage saznala iz medija.

 

Gubljenje vremena i trošenje proračunskog novca
''Kad dobijem odluku zajedno s odvjetnikom ću poslati žalbu jer se s ovim ne slažemo. Propusta je mnogo, a policija je propuste napravila prvu noć jer su svi materijalni dokazi uništeni. Više puta sam govorila, ono što su oni vještačili to je opran džemper, oprane hlače i takve stvari i to je bilo gubljenje vremena i trošenje proračunskog novca, ništa drugo'', govori majka ozlijeđenog dječaka.

 

Jedan od primjera neprofesionalnosti, kako govori Soldo, jeste i neuropsihijatrijsko vještačenje koje je, vršeno ispred 'nekog kafića u Mostaru'. ''Došao je neuropsihijatar iz Sarajeva, mi smo mislili da će nas uvesti u neke službene prostorije, on je rekao 'ma možemo mi to uraditi i ovdje', ispred kafića. Deset minuta je mog sina 'ispitivao' neke gluposti i to je bilo to'', govori Soldo i ističe kako im ne preostaje ništa nego boriti se pravnim putem.

 

Prosvjedi u Banja Luci
''Evo vidimo što se događa s prosvjedima u Banja Luci, jadni roditelji poludjeli. Svaki dan prosvjeduju ali nema od tog ništa. Ne preostaje nam ništa drugo nego boriti se pravnim putem'', rekla je majka ozlijeđenog mladića.

 

Podsjećamo, iz Tužiteljstva ŽZH ranije je za Bljesak.info potvrđeno kako se istraga u predmetu ''Slučaj Mile Soldo'', koji je formiran zbog ozljeda koje je oštećeni Mile Soldo zadobio na rođendanskoj proslavi 9. listopada 2016. godine u mjestu Dubrava, Široki Brijeg, neće provoditi jer se ne radi o kaznenom djelu, već o samoozljeđivanju.

 

148 stranica
U odluci koja se sastoji od 148 stranica navedeni su sadržaji svih materijalnih dokaza, izvršenih vještačenja, te izjava svih saslušanih svjedoka. ''Odluka je donesena na temelju svih dokaza koji se nalaze u spisu i to: izjava 123 svjedoka (sudionici rođendana, policijski službenici, djelatnici DZ Široki Brijeg, djelatnici SKB Mostar i drugi), pregledom audiovizualnog sadržaja i poruka sa više od 60 mobilnih aparata, ispisa dolaznih i odlaznih poziva, utvrđenog nastanka tjelesnih ozljeda kod Mile Solde od strane specijaliste otorinolaringologa i vještaka medicinske struke, utvrđenog nastanka amnezije kod istog od strane subspecijaliste forenzičke psihijatrije i vještaka iz neuropsihijatrije, utvrđenog prisustva alkohola u krvi od strane diplomiranih inženjera kemije, utvrđene nepodudarnosti DNK analizom pronađenih tragova krvi sa nespornih uzorcima uzetih od osoba koje su se u javnosti dovodile u vezu sa nanošenjem ozljeda Mili Soldi, kao i drugih dokaza'', izjavio je ranije za Bljesak.info Josip Aničić, viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnošu Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio