VIDEO Pogledajte kako su Splićani skrivenom kamerom posramili bahate vozače

Datum objave: 21.01.2019   Broj čitanja: 595
U sklopu kampanje 'Želiš li se mijenjati za mjesto', radnici Split parkinga pomoću skrivene kamere posramili su neodgovorne vozače koji su svoje automobile parkirali na mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom. Neki su ostali bez teksta, a neki su se ispričavali..
VIDEO Pogledajte kako su Splićani skrivenom kamerom posramili bahate vozače

 

Video je sniman u splitskim trgovačkim centrima, u kojima su automobili prekršitelja prekrivani ceradom, a vrhunac je kada se tim vozačima obraća mladić u invalidskim kolicima i jednostavno ih pita zašto mu otimaju mjesto.

 

'Jasno je da je ljudima neugodno i vjerujem kako su ovim upozorenjem naučili lekciju, ali i da će svi ostali koji pogledaju video shvatiti da nije u redu stati na mjesto za osobe s invaliditetom ni na minutu ako na to nemaju pravo. Neka nam svima ovo bude još jedna ozbiljna opomena', poručio je direktor Split parkinga Marko Bartulić.

 

Po njegovim podacima, u Splitu se na dnevnoj razini uklanja četiri do pet automobila nepropisno parkiranih na označenim mjestima za invalide, odnosno na godišnjoj razini njih oko 1600, no brojka je još veća uzme li se u obzir one koji nisu uhvaćeni u prekršaju ili one koji zloupotrebljavaju znak pristupačnosti. Kampanja 'Želiš li se mijenjati za mjesto?' pokrenuta je upravo kako bi se senzibilizirala javnost, a u njoj su ovim sloganom i dirljivim fotografijama dodatno označena sva rezervirana mjesta u gradu.


 

Po uzoru na Split, naknadno su joj se priključili drugi gradovi poput Solina, Dubrovnika, Vrgorca, Ploča, Kaštela, Trogira i Varaždina.

 

Grude.com/Tportal
FOTO/VIDEO: Split parking

VIDEO Pogledajte kako su Splićani skrivenom kamerom posramili bahate vozače
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio