Uz Paradžika, u Jemenu je poginuo i Goran Vekić, otac četvero malodobne djece

Datum objave: 22.01.2019   Broj čitanja: 1672
Osječanin Goran Vekić (38), otac četvero malodobne djece, poginuo je u nedjelju u Jemenu na poslovima razminiranja. U eksploziji kopnene mine poginule su još četiri osobe: dvojica Južnoafrikanaca te državljani Bosne i Hercegovine i Kosova. Jedan britanski državljanin je ozlijeđen.
Uz Paradžika, u Jemenu je poginuo i Goran Vekić, otac četvero malodobne djece

 

Vijest o toj tragediji priopćila je u ponedjeljak saudijska tvrtka u kojoj su bili zaposleni, a potvrdio ju je Centar za humanitarnu pomoć kralja Salmana, ne otkrivajući identitet stradalih.

 

Sigurnosni i medicinski izvor u Jemenu objavio je u nedjelju da su petorica pirotehničara izgubila život u eksploziji u pokrajini Marib u središtu te zemlje. Žrtve su radile u sklopu projekta razminiranja Masam koji je u lipnju počela Saudijska Arabija i u kojem je sudjelovao Centar za humanitarnu pomoć kralja Salmana. Eksplozija se dogodila dok su se u vozilu prevozile kopnene mine i druge eksplozivne naprave koje je trebalo uništiti. Događaj je pod istragom, navedeno je u saudijskom priopćenju objavljenom u ponedjeljak.

 

U mnogim dijelovima Jemena, gdje već četiri godine traje rat, posijane su kopnene mine. U priopćenju se navodi da je u toj zemlji postavljeno više od milijun mina od kojih su mnogi poginuli ili su ozlijeđeni.

 

Nesretni hrvatski pirotehničar radio je na poslovima razminiranja još od 2002. godine. Za sobom je ostavio suprugu i četvero djece u dobi od sedam do 17 godina.

 

Ranije smo objavili da je poginuo državljanin BiH 49-godišnji Damir Paradžik iz Goražda.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio