Ubrizgali mu u venu 15 piva i tako mu spasili život

Datum objave: 24.01.2019   Broj čitanja: 1152
Doktor iz Vijetnama spasio je život čovjeku koji je umirao od trovanja alkoholom, ni manje ni više, tako što mu je ubrizgao količinu od 15 piva u krv.
Ubrizgali mu u venu 15 piva i tako mu spasili život

 

Nguyen Van Nhat, 48-godišnjak je pao u nesvijest nakon božićne zabave i završio u bolnici 25. prosinca lani. Doktori su ustanovili da je razina opasnog oblika alkohola u njegovoj krvi čak 1.000 puta veća od prosječne vrijednosti.

 

Kada je stigao u bolnicu, medicinsko osoblje, sa dr. Le Van Lamom na čelu, odmah je u njegovu terapiju uključilo tri konzerve piva, što je ekvivalentno otprilike jednom litru. Tijekom samo 24 sata doktori su mu uključili intravenozno ukupno 15 konzervi piva, što je gotovo jedno pivo na svakih sat, ne računajući noć.

 

To je na njegov organizam utjecalo tako što je usporilo rad jetre i dovelo do manjka apsorpcije metanola, a to je omogućilo čovjeku da se osvijesti.

 

Metanol, koji može biti fatalan iako je unesen u mnogo manjim dozama od etanola, se od strane istog enzima razbija tako da se pretvara u izuzetno toksičnu supstancu formaldehid, koja se dalje razlaže do mravlje kiseline, prenosi Grude.com. Ove dvije komponente su jako opasne za zdravlje i mogu biti smrtonosne. Trovanje metanolom izaziva trajno sljepilo, destrukciju nervnog sustava, komu i smrt. To bi bio slučaj i kod ovog pacijenta da mu nije ubrizgana doza etanola koja je spriječila da se formaldehid pretvori u mravlju kiselinu, što je dalo doktorima vremena da ga pripreme za dijalizu i da odstrane alkohol iz njegovog organizma.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio