Usvojen prostorni plan općine Grude do 2032. godine!

Datum objave: 25.01.2019   Broj čitanja: 979
Nakon 2018., u kojoj je općina Grude postigla potpunu financijsku stabilizaciju, za ovu godinu izglasan je rekordan proračun od 8,245.700 KM. Time je zadovoljan i načelnik Ljubo Grizelj kojeg je ovih dana posjetio i prvi čovjek HDZ-a BiH i predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović, piše Večernji list BiH.
Usvojen prostorni plan općine Grude do 2032. godine!

 

Dobra suradnja

 

- Predsjedniku HDZ-a BiH i HNS-a predstavili smo nova kadrovska rješenja, novoizabrane i novoimenovane dužnosnike na županijskoj i federalnoj razini, a kao načelnik osvrnuo sam se na sve dosad urađeno u općini Grude i na razvoju općine. Prošla godina bila je jedna od najuspješnijih od sedam godina otkad obnašam dužnost načelnika, što sam i priopćio predsjedniku HDZ-a BiH Čoviću i istaknuo dobru suradnju s višim razinama vlasti te njemu osobno zahvalio na potpori - istaknuo je Grizelj čija je općina potkraj prošle godine Čovića proglasila počasnim građaninom. Grizelj je govorio i o sjednici Općinskog vijeća na kojoj su donesene važne mjere. - Usvojen je prostorni plan općine Grude za razdoblje od 2019. do 2032. kao najvažniji dokument prostornog uređenja naše općine. Njime je okončan višegodišnji proces propisan metodologijom o prostornom planiranju, od usvajanja prostorne osnove i imenovanja Vijeća prostornog plana općine Grude pa do prezentacije nacrta prostornog plana, javne prezentacije i javne rasprave te razdoblja javnog uvida u nacrt poslovnog plana. Općinski vijećnici jednoglasno su usvojili sve odluke - potvrdio je Grizelj za Večernji list.

 

Poboljšanje uvjeta

 

Jedna od najvažnijih mjera vezana je za gospodarstvo. - Općina Grude je u cilju poboljšanja uvjeta zapošljavanja i samozapošljavanja donijela odluku da pravne i fizičke osobe, poduzeća i obrte koji su novi i tek se registriraju, oslobađa od plaćanja komunalne naknade prvih 12 mjeseci. Radi se o iznosima od 200 do 800 KM - kazao je Grizelj. To je nastavak kontinuirane politike Općine Grude u cilju poboljšanja uvjeta poslovanja. Također, Općina Grude i ove godine na osam mjeseci primit će 16 djelatnika na javnim radovima.•

 

Večernji list

 
TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio