Žena koja je ubila studenticu iz Čapljine štrajkala glađu u zatvoru

Datum objave: 25.01.2019   Broj čitanja: 374
Ivani Teni Gotovac Soldić (39) produljen je pritvor na tri mjeseca. U zatvoru na Bilicama ostaje zbog opasnosti od ponavljanja (ne)djela. Protiv nje se vodi istraga zbog strašne prometne nesreće koja se dogodila 23. listopada 2018. godine u središtu Splita.
Žena koja je ubila studenticu iz Čapljine štrajkala glađu u zatvoru

 

U večernjim satima, oko 21,25 sati žena za volanom Audija A3 sedan splitskih registracija projurila je kroz križanje na Poljičkoj cesti, udarivši 19-godišnju Mariju Ćorić, studenticu iz Čapljine. Nesretna djevojka koja je prelazila pješački prijelaz dok je bilo zeleno svjetlo na semaforu, preminula je na mjestu nesreće, dok je Audi odjurio dalje niti ne usporivši.

 

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, Soldić je vrlo nezadovoljna radom pravosuđa i smatra da sud sporo radi zbog čega je u zatvoru čak štrajkala i glađu. Naime, 7. studenog prošle godine nakon ručka počela je odbijati hranu, a kao razlog navela je nezadovoljstvo radom suda.

 

Njezino je gladovanje trajalo 11 dana. 

 

Za kazneno djelo izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom od toga datuma se može izreći maksimalna kazna od 15 godina zatvora! Zbog toga je ovaj slučaj prešao iz nadležnosti općinskog tužiteljstva na ŽDO.

 

Čisto pravna promjena je iznimno bitna iz jednog razloga – da je predmet Gotovac Soldić ostao kod općinskih tužitelja, danas bi osumnjičena po sili zakona morala izaći na slobodu. Pritvor joj se ne bi mogao produljiti na više od tri mjeseca, koliko je ona i provela iza rešetaka. Sada je taj rok šest mjeseci, a u tom periodu se očekuje podizanje optužnice. Izmjene ne utječu na Gotovac Soldić što se tiče sankcije. Pred sud će po “starom” KZ-u, što znači da može biti osuđena na zatvorsku kaznu od tri do 12 godina.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • ado26.01.2019 01:05 sati
    krepaj
  • ja25.01.2019 13:43 sati
    krepaj kujo pijana
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio