'Nikad neće biti bosanske nacije'

Datum objave: 26.01.2019   Broj čitanja: 520
Mi možda malo previše gledamo preko granice, gledajući na Bruxelles, Pariz ili New York. Sve što smo postigli, postigli smo ovdje i zajedno, rekao je predsjednik HSS-a BiH i izaslanik u Domu narroda Parlamenta BiH Mario Karamatić na zajedanju HNS-a u Mostaru, javlja reporter Hrvatskog Medijskog Servisa.
'Nikad neće biti bosanske nacije'

 

Karamatić je istaknuo da se na današnji dan 1993. dogodio se stravičan masakr u Dusini kod Zenice gdje su pripadnici tzv. Armije BiH iz odreda El Mudžahid pobili Hrvate iako je u tom selu bilo 80 posto stanovnika bošnjačke nacionalnosti.

 

Karamatić se u svom obraćanju izaslanicima na zasjedanju HNS-a  dotaknuo i vrlo kontroverzne izjave jednog dužnosnika State Departmenta.

 

“Jedan američki dužnosnik rekao nam je na radnom ručku na kojemu su sudjelovali Čolak i Krišto da je još 20 godina potrebno da se napravi bosanska nacija. Ja mu poručujem da to nikada neće učiniti, a to sam mu poručio i tada”, rekao je Karamatić.

 

Možemo izdržati samo ako budemo radili ono zbog čega su nas ljudi izabrali. Tko izda jednom izdat će opet, ako mu se ukaže prilika. Ja pozivam sve koji o tome razmišljaju da to ne rade jer će ih njihov narod kazniti”, rekao je zastupnik u Domu naroda BiH Mario Karamatić.

 

Karamatić ističe da se u zadnjih 5 godina Herceg Bosna vratila u javni bosanskohercegovački diskurs: “U zadnjih 4 godine ni jedno pravo hrvatskog naroda nije dokinuto i to je znakovito u ovom mandatu”.

 

Naglašava da Hrvati žele graditi jednakopravnu Bosnu i Hercegovinu s druga dva naroda.

 

“Svim prijateljima i neprijateljima Hrvata i u BiH i vani poručujem: Pustite hrvatske političke predstavnike da s predstavnicima druga dva naroda grade BiH, ako vam tako ne odgovara ili se sklonite ili se poklonite”, poručio je Karamatić./HMS/

'Nikad neće biti bosanske nacije'
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio