REVOLUCIONARNO Savitljiva felga otporna na udarce i rupe na cestama!

Datum objave: 30.01.2019   Broj čitanja: 802
Michelin i Maxion wheels, dobili su nagradu Innovation Awards 2018. od Europske asocijacije dobavljača vozila (CEPA), za ovaj fleksibilan naplatak otporan na udarce!
REVOLUCIONARNO Savitljiva felga otporna na udarce i rupe na cestama!

 

U državama s lošim asfaltnim cestama prepunih rupa kakva su i naše ceste, više od pola pneumatika na vozilima ne doživi ni pola svojeg životnog vijeka, jer im se ulaskom kotača u rupe na asfaltu nepovratno oštete bočne stranice pneumatika.

 

Zato je izmišljen Maxion Flexible Wheel – savitljiva felga koja čuva pneumatik i produljuje mu životni vijek. Ovaj naplatak se elastično savija, a pogledajte u videu kako se ponaša normalan naplatak s pneumatikom koji prelazi kroz rupu na asfaltu u usporedbi s novim tipom naplatka u istoj situaciji.


 

Maxion Flexible Wheel osmislio je i konstruirao proizvođač pneumatika Michelin. Izrađen je novom tehnologijom nazvanom Acorus. A konstrukcija naplatka izvedena je od para fleksibilne gume koji se stavljaju na metalni naplatak izrađen od specijalne lake legure koja pak dozvoljava savijanje metala kako bi apsorbirao udarac od ulaska u rupu na asfaltu.

 

Kada kotač dođe do rupe na asfaltu umetnuti dijelovi od fleksibilne gume sprečavaju oštećenje pneumatika. Ovo tehničko rješenje dostupno je za sada samo u Sjevernoj Americi.


Grude.com/Automobili.hr

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio