Ratku Periću je danas rođendan, drukčiji od svih drugih

Datum objave: 02.02.2019   Broj čitanja: 2067
Agonija Hercegovine se bliži kraju. Ratko Perić danas slavi 75. rođendan i praktički je ušao u tehnički mandat na području dijela Mostarsko-duvanjske biskupije kojim je upravljao.
Ratku Periću je danas rođendan, drukčiji od svih drugih

 

Vatikan već radi na izboru novog biskupa koji s obzirom na sve što se od 1992. do danas događalo neće biti netko tko djeluje unutar Hercegovine. Prema navodima Vatikan je već dao instrukcije novom biskupu kako će se ponašati i na koji način će riješiti pitanja koja već dulje vremena muče Hercegovinu.

 

- Postoji mala vjerojatnost da on bude netko tko je djelovao unutar biskupije. Ustvari, biskupovo ime već se zna, ali dok se ne oslužbeni uvijek može doći do nekih promjena. Novi biskup će morati raditi po smjernicama Vatikana koji više ne želi nikakve sukobe ovdje. Poslane su snažne poruke nekim svećenicima koji su pastoralnu brigu vodili na temelju sukoba, vrijeđanja, podmetanja i laži. Dolazak Hosera i odlazak Mullera iz Vatikana itekako je popravio mnoge stvari u Hercegovini i vidjelo se da je mnogo toga na prevaru odrađeno i oko Hercegovačkog pitanja kojim su poput najgorih zločinaca kažnjenici pojedini svećenici, bez ikakvih argumenata za ovakvu kaznu, ali i oko Međugorja koje se prikazivalo kao nadnaravno mjesto koje nema veze s Bogom. Situacija se mijenja i još će se više mijenjati, ali u svrhu istine i mira. Ovo razdoblje od 1992. godine do danas najbolje će biti zaboraviti i okrenuti novu stranicu. To je stav mnogih u Vatikanu - ispričao nam je izvor blizak slučaju koji je posljednjih godina izravno radio na tome da se agonija oko nepravednog progona franjevaca i omalovažavanja Međugorja što skorije završi.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio