Mudžahedin u bijegu nakon ubojstva: Hercegovačka policija na nogama

Datum objave: 04.02.2019   Broj čitanja: 951
Rano jutros dogodilo se ubojstvo u mjestu Podorašac kod Konjica u BiH. Policija traga za ubojicom, 43-godišnjim Edinom Gačićem, iz Banje Luke, javljaju tamošnji mediji.
Mudžahedin u bijegu nakon ubojstva: Hercegovačka policija na nogama

 

"Ubojica je vlasnika prodavaonice upucao iz pištolja te ga potom izbo nožem. Sve je zabilježeno i nadzornim kamerama'', rekao je za Bljesak.info dežurni tužitelj, koji provodi istragu ubojstva.

 

U potjeru za bjeguncem uključeni su i specijalci MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

 

Ubojica je već i prije ubijao

 

Riječ je o osuđivanom ubojici Edinu Gačiću, koji se nedavno doselio u Podorašac nakon što je odležao dvije trećine 20-godišnje zatvorske kazne zbog dvaju ubojstava. Između ostalog, ubio je i vlastitu majku.

 

Gačić je na Facebook profilu objavljivao bizarne fotografije, ali i pisao statuse u kojima se bavio "teorijama zavjere", javlja Dnevni Avaz.

 

Gačić je jutros oko 7:30, nedugo nakon što je Sultanić otvorio trgovinu koju vodi zajedno sa svojim rođakom, došao na vrata trgovine s puškom. Odmah s vrata je pucao u Sultanića, a zatim ga i ubo nožem u vrat, piše Faktor.

 

Ovo je čovjek kojeg je mudžahedin jutros ubio

 

Motiv ubojstva još nije poznat, a sve policijske snage iz Konjica i okolice su na terenu.

 

Dnevni Avaz od mještana Podorašca doznaje da je ubojica u nekoliko navrata dolazio u trgovinu kod Sauda i tražio hranu na dug.

 

Ubijeni Sultanić bio je uzoran čovjek koji ni s kim nije imao problema, rekli su mještani za Faktor. Iza njega su ostali supruga i troje djece.

 

S druge strane, Gačić je psihički nestabilna osoba od koje su svi strahovali. Nekoliko mjeseci nakon okončanja rata u BiH ubio je suborca iz odreda El Mudžahid s kojim je sudjelovao zajedno. Osuđen je na osam godina zatvora, a nakon što je pušten na slobodan vikend, Gačić je 25. kolovoza 2002. otišao do stana svoje majke Sifete u Zenici i hladnokrvno je ubio s dva hica.

 

Policija ga je uhitila nekoliko dana kasnije, a Kantonalni sud ga je u veljači 2003. osudio na jedinstvenu kaznu od 20 godina dugotrajnog zatvora za oba ubojstva. Nakon što je u zeničkom zatvoru proveo gotovo 15 godina, Gačić je premješten u zatvor u Bihaću gdje je izdržao ostatak kazne.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio