Imotski gradonačelnik oštro osudio uništenje spomenika braniteljima kod Dubrovnika

Datum objave: 05.02.2019   Broj čitanja: 165
Imotski gradonačelnik Ivan Budalić, zajedno s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, oštro je osudio rušenje spomen obilježja te zatražio što bržu istragu..
Imotski gradonačelnik oštro osudio uništenje spomenika braniteljima kod Dubrovnika

 

Iz dubrovačke policije rekli su u utorak za Hinu kako još nisu zaprimili nikakvu prijavu vezanu za slučaj rušenja spomen-obilježja hrvatskim braniteljima iz Imotskog na Golubovom kamenu iznad Rijeke dubrovačke, ali i da nisu nadležni, budući da je, tvrde, spomen-ploča postavljena na području Općine Ravno u Bosni i Hercegovini.

 

Imotski gradonačelnik Ivan Budalić, zajedno s dubrovačkim gradonačelnikom Matom Frankovićem, oštro je osudio rušenje spomen obilježja te zatražio što bržu istragu.

 

„Razbijanjem spomen obilježja na Golubovu kamenu kod rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije Hrvatskih vitezova – imotskih sokolova, ruši se spomen na žrtvu i borbu koju su naši branitelji dali da mi danas živimo slobodnu, demokratsku i proeuropsku budućnost. Ne dopuštam da itko umanjuje život koji je dan za domovinu, jer su te žrtve postale temelj naše Hrvatske. Ne samo da je riječ o mojim suborcima, zbog čega sam posebno emotivno vezan, već je riječ o borcima koji su budućnost Hrvatske, budućnost svih nas, stavili ispred svoje vlastite budućnosti”, stoji u priopćenju imotskog gradonačelnika.

 

„Način na koji se ophodimo prema braniteljima je način kako se ophodimo prema onima koji su nam omogućili slobodu i život u slobodnoj i nezavisnoj europskoj i zapadnjačkoj državi”, zaključio je Budalić.

 

Predsjednik Žrtvoslovne sekcije Zavičajnog kluba Imoćana u Dubrovniku Živko Tolić rekao je za Hinu kako već duže vrijeme postoji inicijativa da se sve spomen-ploče sa šireg područja oko Dubrovnika, koje su spontano postavljane u godinama nakon Domovinskog rata, baš zbog realnog očekivanja ovakvih događaja, prenesu na primjereno mjesto.

 

„Velik broj ploča donesen je na Osojnik kod Dubrovnika, ali u slučaju spomen-obilježja na Golubovom kamenu i na Vlaštici rodbina se s tim nije složila. Golubov kamen je u graničnom području, a ovo je bilo za očekivati”, rekao je Tolić.

 

Tijekom Domovinskog rata na širem dubrovačkom području poginulo je 36 hrvatskih branitelja iz Imotskog. Imoćani su imali dominantnu ulogu u oslobađanju Golubovog kamena, jakog neprijateljskog uporišta nadomak Dubrovniku.

 

Imotski gradonačelnik oštro osudio uništenje spomenika braniteljima kod Dubrovnika
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio