Rekordna kazna za Volkswagen, Toyotu, Renault... Cinkao ih Daimler

Datum objave: 05.02.2019   Broj čitanja: 414
Talijansko tijelo za tržišno natjecanje kaznilo je 12 banaka i devet proizvođača automobila s najvišim iznosom ikad - ukupno 678 milijuna eura - za sudjelovanje u kartelu o financiranju automobila od 2013. do 2017., o čemu je čak izvijestio i AZTN.
Rekordna kazna za Volkswagen, Toyotu, Renault... Cinkao ih Daimler

 

Daimler, Volkswagen, Toyota, Renault, General Motors, Ford i BMW tajno su se dogovarali s vlastitim financijskim institucijama o kriterijima i uvjetima financiranja i leasinga novih automobila, a u tajnim dogovorima sudjelovala su i financijska udruženja Assilea i Assofin.

 

Informacije koje su izmjenjivali otkrivene su nakon nenajavljene pretrage, a odnosile su se na dogovore o kamatnim stopama, cijenama vozila, prodanim količinama i troškovima. Kartel je prijavio Daimler te je kao zviždač bio oslobođen od kazne, dok je najviša kazna izrečena vezanoj banci Fiat Chryslera u iznosu od 179 milijuna eura, Volkswagenu i njegovoj povezanoj banci – 163 milijuna eura te Renaultu i njegovoj financijskoj instituciji – 125 milijuna eura. Assilea i Assofin kažnjeni su sa 95,795, odnosno 11,694 eura.

 

Novac.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio