U 108. godini preminula Anđa Perić

Datum objave: 07.02.2019   Broj čitanja: 999
Drago mi je da sam doživjela ove godine. Baš mi je drago. Kad mi je dragi Bog dao da toliko živim. Ja dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem mu na životu, rekla je Anđa za svoj 108. rođendan.
U 108. godini preminula Anđa Perić

 

Najstarija Hrvatica Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja umrla je u 109. godini, javlja Dalmacija News

 

Anđa je rođena 13. listopada 1910. godine, ima sina i dvije kćeri, četiri unuka, tri praunuka i praunuku, živjela je u pet država i doživjela tri rata. U školu nije išla, ali je čitav svoj život teško radila. Tako bi svaki dan pješačila 25 kilometara do Sinjskog polja, a na leđima nosila teret. Sadila je kukuruz i krumpire, uzgajala životinje.

 

O njoj su se brinuli sin (75) i snaha. Dane je provodila tako što je nakon ustajanja uglavnom sjedila u dvoru pred kućom, molila krunice i uživa u zelenilu i miru, jela je sve, a posebno je voljela jesti meso, dok joj dan ne bi završio bez barem ispijene čaše crnog vina. 

 

- Drago mi je da sam doživjela ove godine. Baš mi je drago. Kad mi je dragi Bog dao da toliko živim. Ja dragoga Boga stalno molim i zahvaljujem mu na životu - rekla je Anđa lani novinarima.Od bake se se oprostio i župan Blaženko Boban napisavši:

 

Kada ti ode netko drag, netko mlad, netko blizak, tuguješ i kažeš da je otišao prerano, i iznenada. A ja se i nakon smrti babe Anđe, vjerojatno do jučer najstarije Hrvatice, a sigurno najstarije stanovnice naše županije, koju sam upoznao na kraju njezina hodočašća ovom dolinom suza, osjećam upravo tako - kao da se opraštam od nekoga dragog tko je prerano otišao između nas.

 

Hvala ti draga bako Anđe što si nas do kraja života učila o vrijednosti i ljepoti života na zemlji, što si nam pokazala kako se i u bolesti i u starosti može biti radosna i strpljiva, Bogu vjerna, obitelji i narodu odana do kraja.

 

Pokoj vječni daruj joj Gospodine, počivala u miru, a obitelji iskrena sućut.

U 108. godini preminula Anđa Perić
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio