Vlada RH donira 10 milijuna KM mostarskoj bolnici

Datum objave: 14.02.2019   Broj čitanja: 168
Ministarstvo zdravstva i bolnica o tome će potpisati ugovor.
Vlada RH donira 10 milijuna KM mostarskoj bolnici


Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je nakon sjednice Vlade u četvrtak kako je 40 milijuna kuna koje je Vlada dodijelila za pomoć zdravstvenom sustavu Bosne i Hercegovine pomoć Hrvatima izvan Hrvatske, to jest pomoć mostarskoj bolnici kojoj prijeti blokada isporuke lijekova i ugradbenoga medicinskog materijala.

 

“To je pomoć Hrvatima izvan Hrvatske, pomoć bolnici u Mostaru, koja je u situaciji da joj prijeti blokada isporuke lijekova i potrošnog ugradbenog materijala”, objasnio je Kujundžić.

 

Novčana pomoć od 40 milijuna kuna na godišnjoj razini isplaćivat će se sukcesivno, na mjesec, a strogo će se kontrolirati da se novac uplaćuje za dugove dobavljačima lijekova i ugradbenoga medicinskog materijala, rekao je Kujundžić.

 

''I u hrvatskom zdravstvu imamo problema, ali – ako okrenemo glavu od svog naroda – mislim da je to nehumano i dugoročno nije održivo ako želimo gledati interes hrvatskog naroda u cjelini'', odgovorio je ministar na primjedbu da i u hrvatskome zdravstvenom sustavu ima takvih problema, to jest dugova ustanova dobavljačima lijekova i medicinskog materijala.

 

Vlada je na sjednici donijela odluku da se iz državnog proračuna izdvoji 40 milijuna kuna za poticanje sustava zdravstva u Bosni i Hercegovini, a taj će se novac tijekom godine doznačavati Sveučilišnoj bolnici u Mostaru za podmirivanje dijela dospjelih obveza prema dobavljačima lijekova za potrošni i ugradbeni materijal.

 

Ministarstvo zdravstva i bolnica o tome će potpisati ugovor.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Drinovci14.02.2019 22:16 sati
    Past ce neki novi AMG ili kakav novi luksuzni WW
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio