Ima osam godina, deset medalja i najperspektivniji je sportaš općine Travnik

Datum objave: 15.02.2019   Broj čitanja: 148
Kako govori Josip, nositelj narančastog pojasa, za svoje dosadašnje uspjehe najviše je zahvalan svojim roditeljima koji ga podržavaju na svakom treningu, turniru i borbi..
Ima osam godina, deset medalja i najperspektivniji je sportaš općine Travnik


Da su Nova Bila i općina Travnik nepresušno vrelo uspješnih sportaša potvrđuje nam glavni akter ove priče. Osmogodišnji Josip Nevistić judo trenira od svoje pete godine, a do sada je osvojio čak deset medalja, a u 2018. godini čak njih šest, na temelju čega je bez konkurencije proglašen najperspektivnijim sportašem – džudašem općine Travnik za 2018. godinu, piše Novabila.info.

 

Bio sam na treningu u Novoj Biloj i gledao sam kako druga djeca treniraju. Judo mi se kao sport odmah svidio pa sam se i ja upisao. Imao sam tek pet godina i odmah sam trenirao sa starijim u klubu. Bio je to veliki izazov za mene, ali sam imao veliku volju i bez straha sam ulazio u svaku borbu na treningu, govori nam ambiciozni Josip.

 

Među osvojenim medaljama Josip ima i tri zlatne. Prvu je osvojio na 26. Međunarodnom natjecanju “Vinko Šamarlić“ u Sarajevu, dok je drugu osvojio na 18. Međunarodnom judo turniru „Sarajevo BiH & Nippon“. Treću medalju osvojio je na svom tatamiju u Novoj Biloj na Državnom prvenstvu.

 

Od svih osvojenih medalja na svaku sam izrazito sretan i ponosan, ali zlatna medalja na turniru “Vinko Šamarlić“ u Sarajevu ima posebnu draž, jer sam u iznimno jakoj konkurenciji i nikada jačoj do tada uspio doći do najsjajnijeg odličja, dodaje ovaj perspektivni sportaš.

 

Kako nam govori Josip, nositelj narančastog pojasa, za svoje dosadašnje uspjehe najviše je zahvalan svojim roditeljima koji ga podržavaju na svakom treningu, turniru i borbi. Izrazito je zahvalan svom treneru Ivanu Badrovu koji ga savjetima i predanošću treninzima dodatno ohrabruje i motivira, a posebno prije same borbe na turnirima.

 

Pred sam početak borbe poslušam što mi govori trener i pokušavam borbu voditi prateći njegove sugestije i savjete te se duboko koncentriram na borbu s glavnim ciljem da pobijedim svog protivnika. Želja mi je nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a uvjeren sam da ću upornim radom i treninzima to i uspjeti jer trud se uvijek isplati, samo treba biti uporan i strpljiv, rekao je za kraj razgovora najperspektivniji sportaš općine Travnik, kojem kako vidimo, ambicija, volje i samopouzdanja nimalo ne nedostaje.

 
FOTO: novabila.info

Ima osam godina, deset medalja i najperspektivniji je sportaš općine Travnik
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio