Umro je 'Adolf Hitler'

Datum objave: 16.02.2019   Broj čitanja: 345
Glumac Bruno Ganz, prepoznatljiv po vrlo upečatljivoj ulozi Adolfa Hitlera u filmu ‘Hitler: Konačni pad’ iz 2004., umro je u Zurichu, piše Deutsche Welle. Bio je jedan od najpoznatijih i najcjenjenijih glumaca njemačkog govornog područja.
Umro je 'Adolf Hitler'

 

Švicarski glumac Bruno Ganz umro je u subotu u svom domu u Zurichu, prenose njemački mediji. Imao je 77 godina i već je dulje vrijeme bolovao od raka.

 

Bio je popularan kako na filmu, tako i u kazalištu, no najprepoznatljiviji će ostati po ulozi nacističkog diktatora Adolfa Hitlera u filmu ‘Konačan pad’ (‘Downfall’). Posljednju ulogu ostvario je u horor filmu Larsa von Triera ‘The House That Jack Built’ (2018.).

 

Također će ostati zapamćen po ulozi jednog od anđela u predivnom poetskom filmu Wima Wendersa ‘Nebo nad Berlinom’, iz 1987., za koji je scenarij, inspiriran poezijom Rainera Marie Rilkea, pisao Peter Handke.

 

1996. dodijeljena mu je prestižna nagrada za glumce njemačkog govornog područja Iffland-Ring. Prema IMDb-u ostvario je više od 120 uloga i 27 međunarodnih nagrada.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio