Panika među gastarbajterima u Njemačkoj: Policija uhićuje zbog rada na crno

Datum objave: 16.02.2019   Broj čitanja: 587
Oko 250 carinskih službenika pretražilo je u četvrtak 17 kuća i kancelarija na području Rajne-Majne, Baden-Virtemberga i Sjeverne Rajne-Vestfalije.
Panika među gastarbajterima u Njemačkoj: Policija uhićuje zbog rada na crno

 

Dva muškarca (starosti 45 i 46) uhvaćena su u Hesenu tijekom racije provedene zbog organiziranog rada na crno i utaje poreza, prenose "Novosti".

 

Sumnja se da su uhićeni dio skupine koja je navodno oštetila državu za nešto više od milijun eura (socijalno osiguranje i porez).

 

Tijekom pretresa, pronađeni su i oduzeti mobilni telefoni, luksuzni automobili i satovi, a zaplijenjeno je i više od 200.000 eura u gotovini.

 

Carina sumnja da su osumnjičeni svoje zaposlene plaćali na crno, izdavali fiktivne račune za koje nisu pružene usluge, a novac od toga je bio generiran u računovodstvu.

 

Na društvenim mrežama podigla se prava panika zbog tih racija, jer se Srbi, koji nelegalno borave i rade u Njemačkoj, boje da će i oni biti uhićeni. U tom slučaju, slijede im deportacija iz Njemačke i zabrana ponovnog ulaska u zemlju čak i do dvije godine. Policija plijeni i zarađeni novac ukoliko ga pronađe u stanu.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio