Raspisan treći javni poziv za prodaju ''Laste''

Datum objave: 19.02.2019   Broj čitanja: 233
Od Behrije Huseinbegović, stečajne upraviteljice poduzeća „Lasta” Čapljina, radio Čapljina doznaje da je početkom tjedna raspisan treći javni poziv za prodaju ovoga poduzeća.
Raspisan treći javni poziv za prodaju ''Laste''

 

Prodaju se nekretnine što uključuje proizvodni pogon, upravnu i prateće zgrade, te oprema kompanije. Početna cijena u trećem javnom pozivu je 8,6 milijuna maraka, a imovina se ne može prodati ispod te cijene.

 

Podsjećamo, početna prodajna cijena u prvom javnom pozivu bila je 11,48 milijuna maraka, a u drugom javnom pozivu 9,2 milijuna maraka.

 

Prijave se dostavljaju do 5-og ožujka, a usmeno javno nadmetanje obavit će se 6-og ožujka u 12 sati u prostorijama stečajnog dužnika.

 

Podsjećamo, proizvodnja u Lasti stala je koncem 2016-te godine, dok je obustava proizvodnje obznanjena 26-og siječnja naredne godine, nakon čega je oko 150 radnika upućeno kućama. Stečajni postupak na Osnovnom sudu u Mostaru, pokrenut je u svibnju 2018-te godine, a za stečajnu upraviteljicu imenovana je Behrija Huseinbegović, ekonomistica iz Bugojna, poznata po oživljavanju posrnulih poduzeća među kojima je primjerice, Tvornice kabela „Kapis” iz Tomislavgrada.

 

Ono što je koncem siječnja 2017-te kada su zabrinuti radnici pogleda uprtih u zemlju, kretali kućama razmišljajući – gdje i kako dalje, izgledalo nevjerojatno, strojevi su ponovo pokrenuti u listopadu 2018-te godine. Krenulo se s proizvodnjom čajnih kolutića, a nastavilo s kokos keksima, krem štapićima, a odnedavno je u proizvodnji i popularni „linđo”.

 

Od stečajne upraviteljice doznali smo da bi početkom ožujka trebala trebala krenuti i proizvodnja najjačeg Lastinog brenda štrudli od smokve. Ono što Čapljinci priželjkuju svakako je oživljavanje pogona prehrambene industrije, odnosno čapljinskog sinonima Tvornice keksa i vafla, što očito ovisi od interesa poslovnih ljudi.

 

Raspisan treći javni poziv za prodaju ''Laste''
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Lindjo19.02.2019 21:16 sati
    Jadna lasta kad je agrokor spasava
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio