Proslavljen Dan općine Ljubuški

Datum objave: 21.02.2019   Broj čitanja: 240
Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ljubuški, koja je održana danas u hotelu Bigeste, završena je ovogodišnja proslava Dana općine Ljubuški.
Proslavljen Dan općine Ljubuški

 

Sjednici su, uz općinske vijećnike i načelnika Nevenka Barbarića, nazočili brojni gosti i uzvanici iz svih sfera života iz BiH i Republike Hrvatske.

 

Nakon uvodne riječi predsjednika Općinskog vijeća Ljubuški Tihomira Kvesića, koji je pozdravio visoke dužnosnike, te se kratko osvrnuo na povijest Ljubuškog, uslijedio je kratki videoprilog i obraćanje načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića.

 

U kratkom obraćanju načelnik je pozdravio sve nazočne, zahvalio im što su svojim dolaskom uveličali proslavu Dana općine, te naglasio kako je u proteklom razdoblju općinska vlast ostvarila sve ono što je planirano, pa i više od toga. Posebno je istaknuo ulaganje u infrastrukturu, socijalne projekte, zaštitu okoliša, turizam i poljoprivredu. Na kraju je zahvalio svima koji su na bilo koji način doprinijeli boljitku općine Ljubuški.

 

Nakon obraćanja načelnika, uslijedilo je potpisivanje Sporazuma o partnerstvu između Općine Ljubuški i Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, te potpisivanje ugovora između Općine Ljubuški i Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

 

Ugovore su potpisali načelnik Nevenko Barbarić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ivan Ostojić i dekanica Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Maja Prskalo, a sve uz potporu rektora Sveučilišta u Mostaru, prof.dr Zorana Tomića, koji se nakon toga kratko obratio nazočnima, pozdravio potpisivanje ugovora i istaknuo dobru suradnju Sveučilišta u Mostaru i općine Ljubuški.

 

Prigodnim riječima još su se obratili i čestitali Dan Općine: gvardijan Franjevačkog samostana sv. Ante na Humcu, fra Dario Dodig, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice dr. Dragan Čović.

 

Nakon toga uručena su javna priznanja općine Ljubuški za 2018. godinu.

 

Nagradu općine Ljubuški za životno djelo dobio je akademski kipar Vinko Galić.

 

Godišnju nagradu općine Ljubuški dobila je tvrtka AG Frigo.

 

Zlatni grb općine Ljubuški dobio je prof. dr. sc. Damir Boras, koji se nakon uručenja nagrade emotivnim riječima zahvalio u ime svih nagrađenih.

 

Sve nagrade je uručio načelnik Općine Ljubuški Nevenko Barbarić.

 

Nakon uručenja svečanih nagrada, predsjednik Općinskog vijeća općine Ljubuški Tihomir Kvesić zaključio je svečanu sjednicu Općinskog vijeća Ljubuški.


Grude.com/Radio Ljubuški

Proslavljen Dan općine Ljubuški
Proslavljen Dan općine Ljubuški
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio