Hrvat ubio šefa gradilišta u Münchenu pa sebe! Radnik: Ovakav zločin ne pamtimo

Datum objave: 22.02.2019   Broj čitanja: 609
Krvoproliće na gradilištu u Münchenu šokiralo je svih pedesetak radnika koji su radili s ubijenim 45. godišnjim voditeljem gradilišta Nijemcem iz okruga Görlitz i s 29. godišnjim predradnikom s hrvatsko-njemačkim državljanstvom iz Augsburga, koji je ubio voditelja gradilišta a potom i sebe.
Hrvat ubio šefa gradilišta u Münchenu pa sebe! Radnik: Ovakav zločin ne pamtimo

 

Uprave tvrtki, čiji radnici su bili izvođači radova na tom gradilištu, su nakon policijskog ispitivanja sve radnike pustili doma kako bi se oporavili od doživljenog stresa. Obustavljeni su bili svi radovi a gradilište je potom bilo zatvoreno jer, kako su naveli iz tvrtki, ionako nitko ne bi mogao razmišljati o radu nakon takvog događaja. Radnici su u početku bili smješteni u jednoj kućici, a zatim su ih poslali kući.

 

Kriminalistička policija i dalje istražuje ubojstvo i samoubojstvo, kako bi razjasnili tijek događaja i motiv zločina. Također policija pokušava doznati kako je počinitelj zločina došao do pištolja i zašto ga je donio na gradilište?

 

Kako piše dnevnik TZ, istraga je otkrila kako su dvojica ljudi iz nepoznatih razloga posvađala u kontejneru, koji je služio za uredsku prostoriju.

 

-Razlog svađe nije bio poznat, ali je vjerojatno bio vrlo emocionalan. Jer samo nekoliko trenutaka nakon ulaska u kontejner, čuli su se pucnji iz vatrenog oružja iz uredskog kontejnera. Nakon nekoliko trenutaka tišine, radnici koji su se našli u blizini su došli i otvarili vrata ureda i tamo pronašli dva mrtva tijela svojih kolega.

 

Kolega 45-godišnjeg Nijemca za TZ je kazao: “Ne mogu vjerovati da se to dogodilo. Vidjeli smo se nekoliko minuta ranije – i sad je mrtav, tako mi je žao njegove obitelji. Imao je dvoje male djece …

 

Drugi radnik kaže kako se svi u građevinskoj branši moraju moći nositi s ogromnim pritiscima. -To se odnosi na obične građevinske radnike i rukovoditelje, kao i na projektante i arhitekte. Radi se o mnogo novca, kratkim rokovima i oštroj konkurenciji. To što na sastancima postaje glasno, nije neuobičajeno. Ali da netko dohvati oružje i upuca svog kolegu za stolom, za mene je neobjašnjivo. Nikada nisam iskusio tako nešto u svojoj 30-godišnjoj karijeri!, izjavio je taj radnik. 

 

Fenix-magazin/SIM

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio