Aktivira se Društvo hrvatskih novinara u BiH

Datum objave: 22.02.2019   Broj čitanja: 191
Planirano je formiranje pododbora u Društvu po vrsti medija kojima pripadaju kako bi samo funkcioniranje Društva bilo učinkovitije.
Aktivira se Društvo hrvatskih novinara u BiH


Društvo hrvatskih novinara u BiH održalo je sjednicu Predsjedništva na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

 

Predsjednica Društva Valentina Rupčić upoznala je članove s dosadašnjim aktivnostima, ponajviše onim oko registracije Društva i ostalih pravnih aktivnosti te je zaključeno kako je registracija uspješno obavljena. Osim toga predstavljen je i plan aktivnosti za tekuću godinu.

 

Planirano je formiranje pododbora u Društvu po vrsti medija kojima pripadaju kako bi samo funkcioniranje Društva bilo učinkovitije. Osim toga, ažurirat će se i popis hrvatskih medija te djelatnika u navedenim medijima kako bismo analizirati postojeće stanje.

 

''Cilj nam je da Društvo profunkcionira na svim razinama i u svim segmentima, sada kada smo izvršili sve pravne pretpostavke krećemo s radom, upoznavanjem i sagledavanjem svih problema, ali i prilika gdje kao udruga možemo nastupati i dati doprinos. Na koncu naša misija je pomoći hrvatskim novinarima i medijima u ostvarenju svojih prava, čime će se osigurati njihova opstojnost u BiH'', kazala je predsjednica Društva Valentina Rupčić.

 

Članovi Predsjedništva na sjednici su razmijenili mišljenja vezana za aktualnu situaciju i stanje medija u BiH, probleme s kojima se svi susreću, napade, posebno izražen govor mržnje u djelu medija. Sve će ovo biti teme budućih sastanaka na kojima će se pokušati i u suradnji s kolegama iz drugih sličnih udruga tražiti i inicirati rješenja.

 

U organizaciji DHN u BiH i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru bit će održano predavanje Josea Marie Cabello Barzanas sa Sveučilišta u Barceloni koji će govoriti o audiovizualnoj komunikaciji i pripremanju video sadržaja.

 

Predavanje je planirano u srijedu 27. veljače na Filozofskom fakultetu u Mostaru u 11:30 sati.

 

Društvo hrvatskih novinara u BiH aplicirat će i za članstvo u međunarodnim novinarskim udrugama.

 

Predsjedništvo Društva zaključilo je kako je planirana sljedeća sjednica Skupštine za kraj mjeseca ožujka.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio