Tomislavgrad kao u ratnom vremenu: Opet proglašeno stanje elementarne nepogode

Datum objave: 23.02.2019   Broj čitanja: 492
Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin na prijedlog općinskog Stožera civilne zaštite, koji su telefonski odradili sjednicu, donio je u subotu Odluku o ponovnom proglašenju stanja elementarne nepogode na području općine Tomislavgrad.
Tomislavgrad kao u ratnom vremenu: Opet proglašeno stanje elementarne nepogode

 

 

Odluka je donesena zbog olujnog vjetra koji je zahvatio cijelo područje tomislavgradske općine tijekom noći s petka na subotu nanijevši ogromnu materijalnu štetu stanovnicima te općine.

 

Snažni vjetar je na cijelom prostoru općine Tomiskavgrad, posebno u naseljima u jugoistočnom dijelu Duvanjskog polja, Borčani i Omolje, poskidao nekoliko krovova s obiteljskih kuća, rušio je crijepove s krovišta, trgao ograde, lomio i obarao drveća te dimnjake i električne stupove, a oštećen je i veliki broj automobila.

 

Kako je za Fenu kazao pomoćnik načelnika općine za Civilnu zaštitu Jozo Jakić , od jutros su svi članovi stožera na terenu te upozoravaju vozače i pješake na opreznost pri nastaloj sitaciju, tim više što vjetar i dalje nosi crijepove s krovova, a na prometnicama su srušena drveća.

 

Prema njegovim riječima, na desetke je bilo intervencija vatrogasaca koji su oslobađali prometnice od srušenih stabala.

 

Također su, kako ističe Jakić, sve mjerodavne službe komunalnog poduzeća, PTT-a i Elektroprivrede HZHB od jutros na terenu.

 

Iz Stožera civilne zaštite napominju da vlasnici svojih oštećenih objekata, snime i fotografiraju iste, a koje će kasnije uz prijavu poslužiti za konstatiranje i nadoknadu šteta.

 

Naime, od početka ove godine ovo je treća proglašena elementarna nepogoda na prostoru općine Tomislavgrad s tim da su se prethodne dvije odnosile na obilni snijeg uz jaki vjetar te poplave koje su pričinile velike probleme u svakodnevnim aktivnostima građana.

 

Grude.com/f

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio