Zapovjednik Maka Radić: Slobodan sam čovjek i ni od koga se ne skrivam!

Datum objave: 26.02.2019   Broj čitanja: 425
Marko Maka Radić omiljena je tema sarajevskih medija od kako je upućen na služenje kazne u Hrvatskoj, te kasnije pušten na slobodu.
Zapovjednik Maka Radić: Slobodan sam čovjek i ni od koga se ne skrivam!

 

Poruke kako bi Radić trebao biti u zatvoru, a ne na slobodi jasno pokazuju da je pravosuđe "neovisno" samo kada njegove odluke ide u korist bošnjačke političke elite. Radić se nakon puštanja na slobodu nije oglašavao niti je izlazio u javnost. Do danas. U ekskluzivnoj izjavi za Pogled.ba Marko Radić je rekao kako nakon izlaska iz zatvora želi nastaviti živjeti u miru, ali očito je kako pojedinci imaju drugačije planove.- Ja sam odlužio kaznu i danas sam slobodan čovjek. Moje puštanje iz zatvora nije bilo popraćeno nikakvim dočecima, čime se željela poslati poruka kako želim nastaviti živjeti u miru, daleko od očiju javnosti. Očito je neki to ne žele i zato sam redovna tema njihovih tekstova. Do sada sam šutio, ali ovaj put moram odgovoriti jer se stvara dojam kako se skrivam u Hrvatskoj. Ponavljam, ja sam odslužio kaznu, danas sam slobodan čovjek i ne skrivam se - rekao je Radić za Pogled.ba.


Činjenicu kako je on i danas u stanju biti glavna tema sarajevskih medija smatra jasnim pokazateljem koliko je BiH ostala zarobljena u ratnom vremenu i kako neki forsiraju priče iz rata s ciljem da se samo jedna strana predstavi kao žrtva. 


- Valjda bi sada trebali biti aktualni procesi za Uzdol, Križančevo selo i druga hrvatska stratišta,a ne moj predmet. Ja samo mogu reći kako je sud u konačnici ukinuo presudu za udruženi zločinački poduhvat jer on nije ni postojao, odslužio sam skoro 13 godina i pušten sam na slobodu. Sve ostalo su samo priče sa političkom pozadinom u kojima ne želim sudjelovati - zaključio je Radić u izjavi za Pogled.ba.Nakon izlaska iz zatvora Marko Radić je ostao živjeti u Zagrebu. Kaže kako nekada u budućnosti planira povratak u Hercegovinu, ali kako ga poslovne obveze i obitelj trenutno vežu za hrvatsku metropolu.

 

Pogled.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio