Počinje SVJETSKI RAT!? Nuklearne sile srušile borbene zrakoplove

Datum objave: 27.02.2019   Broj čitanja: 1352
Pakistan je srušio dva indijska vojna aviona nad Kašmirom i uhitio jednog od pilota, javlja BBC.
Počinje SVJETSKI RAT!? Nuklearne sile srušile borbene zrakoplove

 

Nastavak je to eskalacije napetosti između ovih dviju nuklearnih sila, nakon što je Indija jučer bombardirala pakistanski teritorij u Kašmiru.

 

Glasnogovornik pakistanske vojske izjavio je da je jedan avion srušen na području koje kontrolira Pakistan, dok se drugi srušio na području pod kontrolom Indije.

 

Pakistansko ministarsvo vanjskih poslova objavilo je i da su njihovi vojni avioni izveli zračne napade na liniji razgraničenja u Kašmiru. "Pogodili smo jednu metu, nije bilo žrtava", priopćili su.

 

Indijske vlasti objavile su da su uspjele potjerati pakistanske vojne avione s tog područja.

 

Indijska novinska agencija ANI izvijestila je da je i Indija danas oborila pakistanski F-16. 

 

Pakistan je obustavio zračni promet u Lahoreu, Islamabadu i ostalim gradovima.

 

Indija bombardirala Pakistan

 

Podsjetimo, Indija je jučer objavila da je malo poslije ponoći izvela "preventivni zrakoplovni napad" na pakistanskom teritoriju i ubila "velik broj" pripadnika islamističke skupine, a Islamabad upozorava na "povredu" granice u spornom dijelu Kašmira.

 

Incident se dogodio u trenutku kada su odnosi između dvaju susjeda veoma napeti nakon bombaškog napada u indijskom dijelu Kašmira, u kojemu je 14. veljače poginulo najmanje 40 pripadnika indijskih paravojnih snaga i za koji je odgovornost preuzela pobunjena islamistička skupina Jaish-e-Mohammed (JeM) bazirana u Pakistanu.

 

Strahuje se od eskalacije sukoba između dvaju suparničkih susjednih zemalja koje posjeduju atomsko oružje i koje su već više puta ratovale, napose zbog Kašmira.

 

Strah od nuklearnog rata

 

"U prvim satima nakon ponoći Indija je bombardirala najveći kamp Jaish-e-Mohammeda za uvježbavanje u Balakotu", rekao je Vijay Gokhale, visoki dužnosnik indijske diplomacije, na tiskovnoj konferenciji.

 

"U ovoj operaciji uklonjen je velik broj terorista, instruktora, zapovjednika i džihadista Jaish-e-Mohammeda koji su se uvježbavali za bombaške napade", dodao je Gokhale.

 

Indijske vlasti tvrde da JeM, jedna od najaktivnijih oružanih skupina koje djeluju protiv New Delhija u separatističkoj pobuni u Kašmiru, priprema nove bombaške napade u Indiji.

 

"S obzirom na neposrednu opasnost, preventivni napad je bio bezuvjetno nužan", istaknuo je Gokhale, dodajući da je kamp bio u šumi na vrhu brijega, podalje od civilnog stanovništva.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio