Dado Milas: Zar je sve što ''naši'' kažu apsolutna istina?

Datum objave: 27.02.2019   Broj čitanja: 766
Nakon dviju, blago rečeno, nevjerojatnih izjava bivšeg biskupa Juraja Jezerinca i don Damira Stojića pojedini hrvatski mediji su ih nagradili naslovnicom na kojoj piše "glup i gluplji".
Dado Milas: Zar je sve što ''naši'' kažu apsolutna istina?

 

Apsolutno, radi se o uvredljivom naslovu, međutim sloboda govora je na snazi, pa ako netko može bez problema reći da se od djece prave parfemi, a to nikad nije dokazano, a parfemi se prave otkad je vremena i svijeta, onda se može i ovo što je na naslovnici tiskovine.

 

Naravno, za razliku od Hrvatske u BiH mediji ne smiju kritizirati "svoje", pa ćete rijetko gdje naći kako je hercegovački biskup svojevremeno govorio: Ne mljackaj, na misi ne zijevaj, a tajnu ženi ne povjeravaj! što je čak ovjekovječeno u knjizi.

 

Međutim, ima netko tko govori otvoreno, bez straha, jer nakon što ga je vodstvo biskupije u Hercegovini potpomognuto s još nekim elementima prognalo čak do Austrije i ne treba se libiti otvoreno o svemu progovoriti.

 

Objavu trenutno najaktivnijeg teologa koji (među rijetkima) ulazi u srž problema, Dalibora Dade Milasa, objavljujemo u cijelosti:

 

Nije mi jasno, pa moram priupitati:

Don Stojić i umirovljeni biskup Jezerinac su ovih dana malo "proklizali" sa svojim izjavama (a. Stojić: djevojka uhvatila oca kako gleda porniće i zbog toga zauvijek ostala bez menstruacije, b. Jezerinac: od abortirane djece se rade skupi parfemi.).

Mediji su to, naravno, prokomentirali i takvim se izjavama prigodno narugali.

Budući da su meni ove dvije izjave, blago rečeno, nevjerojatne i svojevrsni "fake news", zanima me zašto se reakcije na ovakve provale smatraju "napadom na Crkvu kao u komunističko vrijeme"?

Kad ćemo se prestati svrstavati u suprotstavljene torove i prema "našima" pokazati blagu dozu kritičnosti? Zar je sve što "naši" kažu apsolutna istina koju nitko ne smije dovesti u pitanje?

Stvarno mi nije jasno.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Ja02.03.2019 12:21 sati
    Priča protiv crkve vjerojatno zato što su ga izškolovali besplatno i dali mu kruv u ruke...
  • Ivana27.02.2019 22:33 sati
    Kojim "nasim" ako ih je on napustio....
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio