Hrvatsko kulturno umjetničko društvo izbacilo homoseksualce

Datum objave: 01.03.2019   Broj čitanja: 339
Pjevač iz HKUD-a Vesela Šokadija u Gundincima tvrdi da su on i njegov partner izbačeni iz KUD-a jer su homoseksualci. O tome nisu htjeli šutjeti pa su sve ispričali policiji, pravobraniteljici za ravnopravnost spolova, a sada i novinarima RTL Direkta.
Hrvatsko kulturno umjetničko društvo izbacilo homoseksualce

 

"Mi trebamo njegovati kulturu, a ne pederluk"

 

Jedan od njih je ispričao kako su se neki članovi društva odnosili prema njemu i njegovom partneru i kako su ih na koncu izbacili iz KUD-a.

 

"Pa priča se eto po lovačkom društvu, koga ste vi primili u KUD, pedere, mi trebamo njegovati kulturu, a ne pederluk", priča jedan od izbačenih članova i kaže kako je njega i njegovog partnera tim riječima napao jedan član KUD-a i to zato što su u istospolnoj vezi.

 

"Rekao je da on 'ne želi biti u KUD-u zato što si ti peder i njega si još doveo', gestikulirajući na mojega partnera. Ja sam njima rekao da nema šanse da napustim KUD za koji sam dao dušu i srce  i sve", ispričao im je muškarac koji je htio ostati anoniman.

 

"Zaprijetili su da bi moglo doći do incidenta"

 

Muškarac koji je razgovarao se ekipom Direkta je invalid, koji je rekao kako mu je KUD bio mjesto veselja na kojemu boi zaboravio na bolest.

 

"Kako bi se spriječilo da moj partner i ja dođemo na probu, taj drugi koji nas je napao počeo je održavati probe u svojem privatnom domu. U KUD-u se održavala proslava 90-e obljetnice KUD-a i proslava knjige o Gundincima. Dogovorili su da se predsjednik KUD-a meni javi na telefon. On je mene nazvao i rekao mi kako on nema ništa protiv mene, ali kako su oni zaprijetili, ti napadači koji su pjevali na toj proslavi, ako bih se ja, ako bi se mi slučajno pojavili da će se dogoditi neki incident", ispričao je. 

 

Ekipa Direkta je tražila predsjednika KUD-a za komentar, ali nije htio

komentirati.

 

Verbalni napadi i incidenti su prijavljeni policiji.

 

"Prvi puta kada sam došao na policiju bilo je sve OK, bili su korektni, ali kada sam došao drugi puta, bio je taj drugi policijski službenik, koji je nama rekao da smo si sami krivi jer smo se doveli u takvu situaciju. Pitao sam zašto smo mi krivi, a on je rekao 'pa kad ste pederi'", priča muškarac izbačen iz KUD-a.

 

Kaže da želi stati na kraj diskriminaciji

 

Ekipa Direkta je tražila komentar i od policije, ali su im odgovorili kako ne mogu komentirati jer je cijeli slučaj pred općinskim sudom. 

 

U ovom slučaju intervenirala je i pravobraniteljica za ravnopravnost spolova.

 

"Donijeli smo odluku kojom smo zaključili da je pritužitelj diskriminiran temeljem spolne orijentacije od strane KUD VŠG zbog onemogućavanja sudjelovanja na probama pjevačke skupine umjetničkog društva njemu i njegovom istospolnom partneru. Također smo utvrdili manje propuste policije", prenosi Direkt izjavu iz ureda pravobraniteljice o ovom slučaju.

 

Muškaraca koji je razgovarao s novinarima ljuti diskriminacija kojoj želi stati na kraj.

 

"Da se vratim u KUD, da se maknu oni koji su napravili tu diskriminaciju. Danas sam ja, sutra će to biti negdje drugdje, zbog nečega drugoga", rekao je muškarac koji je poručio i kako bi sa svojim partnerom mogao otići živjeti drugdje, ali to ne želi, jer želi ostati u svojim Gundincima.

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Grude01.03.2019 19:38 sati
    Točno to
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio