Imaju posao, kuću, auto... i opet teško, stalno kuknjava

Datum objave: 03.03.2019   Broj čitanja: 508
Portal Dolinalasve.info donosi zanimljiv video sa sugovornicima iz sela Dolac Bila kod Travnika gdje je danas tek pet hrvatskih kuća naseljeno, a nekad ih je bilo 70.
Imaju posao, kuću, auto... i opet teško, stalno kuknjava

 

Kuće su u ratu zapaljene, a Nikola koji govori u videu ističe da je tko god je bio zainteresiran mogao dobit donaciju i obnovit kuću. Govorio je i o odlascima. Kaže da mu je teško bilo kad mu je sin otišao u Njemačku i da je svaki put sve teže kad odlazi. - Teško je, ja sam radio u rudniku 11 godina, fino mi bilo, družio se s muslimanima, Srbima, sa svakim. Ovo danas što se odlazi, ovo je katastrofa. Jedan stričević mi je u Švicarskoj, on nas najčešće posjećuje, duša ga boli. Drago mi je kad mi sin dođe, ali kad hoće ić... to boli - prenosi Grude.com Nikoline riječi, iz video priloga kojeg je napravio portal Dolinalasve.info.

 

Također, pričalo se i o tome kako se onima koji dođu iz Njemačke. - Pune kese im natrpamo kad kreću odavde - pričaju sugovornici.

 

Govorili su i o današnjoj kuknjavi. - Nama je navika da kukamo, radilo se i prije, radio sam u rudniku, pa imao koze i ovce, danas kuknjava, a dođe se s posla i legne - kazali su sugovornici. Pričaju i kako danas strojevi sve rade, a opet je svima teško i nezadovoljni su, a imaju kuće i aute.

 

Pričali su i o momcima i curama danas. - Oni na telefonu, nitko ništa ne priča i na kraju kažu, baš nam je fino bilo, ajmo kući. Onda tata im kupi auto, kupi sve, pa ih pusti da spavaju... ja nisam nikad bio u Njemačkoj, meni je fino i ovdje - govori Nikola.

 

Pogledajte video:

 

Imaju posao, kuću, auto... i opet teško, stalno kuknjava
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio