Iz Bruxellesa ponovljena podrška BiH na putu ka EU

Datum objave: 04.03.2019   Broj čitanja: 165
Visoki dužnosti EU ponovili su snažnu podršku i posvećenost procesu europskih integracija BiH i pozvali Predsjedništvo BiH da nastavi predano raditi..
Iz Bruxellesa ponovljena podrška BiH na putu ka EU

 

Visoka predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federica Mogherini i povjerenik za europsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johannes Hahn pozdravili su ujednačen stav i dogovor svim razinama vlasti u procesu kompletiranja odgovora na dodatna pitanja iz Upitnika Europske komisije.

 

Visoki dužnosti EU ponovili su snažnu podršku i posvećenost procesu europskih integracija BiH i pozvali Predsjedništvo BiH da nastavi predano raditi na europskom putu zemlje, a političke aktere u BiH da iskoriste pozitivnu atmosferu za nastavak i ubrzanje provedbe reformskih mjera.

 

Predsjedatelj Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik uručio im je danas u Bruxellesu odgovore na dodatnih 655 pitanja iz Upitnika što je rezultat suradnje unutar utvrđenog Mehanizma koordinacije.

 

- Pozitivno mišljenje Europske komisije, kao i odluka Vijeća EU o stjecanju kandidatskog statusa u što skorijem roku dali bi snažan podstrek provedbi svih neophodnih reformi i ispunjavanju kriterija za članstvo u Europskoj uniji - stav je Dodika.

 

On je zahvalio na kontinuiranoj podršci i pomoći u procesu europskih integracija, za koje postoji apsolutni konsenzus svih relevantnih političkih faktora te je izrazio očekivanja da će uskoro doći do potpune implementacije izbornih rezultata i formiranja vlasti i na državnoj razini, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

 

 

Iz Bruxellesa ponovljena podrška BiH na putu ka EU
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio