Index donosi reportažu o sramotnoj vožnji od Mostara do Zagreba

Datum objave: 04.03.2019   Broj čitanja: 1429
Čitatelj Index.hr-a je poslao fotografije i snimku putnika u autobusu tvrtke Croatia Bus/Globtour Međugorje.
Index donosi reportažu o sramotnoj vožnji od Mostara do Zagreba

 

Na fotografijama i snimci se mogu vidjeti putnici kako sjede na podu dok im kondukter naplaćuje kartu. Fotografije su nastale jučer na liniji Mostar - Zagreb, a čitatelj nam kaže kako je u Imotskom u pun autobus ušlo dodatnih sedam putnika. Morali su stajati ili sjediti na podu jer im je prodano više karata nego što u autobusu ima mjesta.

 

Kako tvrdi čitatelj, vozač je na to rekao kako je on "obični rob" i kako "samo sluša naređenja".

 

Ostavljeni da sat i pol vremena čekaju na drugi autobus

 

 

Čitatelj nam je još prenio kako su putnici, nakon sat i pol vremena vožnje, ostavljeni na odmaralištu Kozjak da čekaju drugi autobus za Zagreb. 

 

 

Najpoznatiji po učestalim incidentima

 

 

Poslali smo upit Croatia Busu, u kojemu smo zatražili komentar. Njihov odgovor ćemo objaviti čim ga zaprimimo.

 

 

Index je već pisao o Croatia Busu i neugodnostima koje su doživjeli korisnici usluga ove autoprijevozničke tvrtke. Naime, ako u tražilicu bilo kojeg domaćeg portala upišete Croatia Bus, vrlo vjerojatno ćete naletjeti na slične rezultate. 

 

 

>> Autobusi im gore, izbacuju putnike i nepristojni su. Tko stoji iza Croatia Busa?

 

 

Ova autobusna tvrtka, ako je suditi prema rezultatima pretraživanja, u Hrvatskoj je najpoznatija po učestalim incidentima koji uključuju uništavanja i kvarove vozila, nepoštovanje propisa te nepristojno ponašanje osoblja.

 

 

Pokvareni autobusi i nepristojni vozači

 

 

Primjerice, ako u Indexovu tražilicu ukucate ime ove prijevozničke tvrtke, vidjet ćete kako se u siječnju kod Zadra zapalio jedan njihov autobus. U prosincu su dva autobusa planula usred vožnje na autocesti pa su putnici stajali na hladnoći i vjetru čekajući zamjenski bus koji je stigao tek nakon nekoliko sati. U kolovozu 2017. godine njihov autobus je planuo u Njemačkoj, na putu iz Hamburga prema Splitu.

 

 

>> Zapalio se autobus Croatia Busa kod Zadra

 

 

>> U tri dana na autocesti se zapalila dva autobusa Croatia Busa, pogledajte snimku

 

 

>> FOTO U Njemačkoj se zapalio autobus Croatia busa

 

 

Nedopustivo ponašanje

 

 

Također, u javnosti su odjeknuli slučajevi nepristojnog i nedopustivog ponašanja vozača koji rade za ovu tvrtku. Tako je u kolovozu prošle godine vozač Croatia Busa nasred autoceste pokušao izbaciti ženu i njenog 77-godišnjeg oca, iako su imali karte. Drugi vozač je u prosincu 2017. u Delnicama izbacio djevojku iz autobusa jer je kartu kupila preko interneta.

 

 

>> Vozač Croatia Busa nasred autoceste htio izbaciti ženu i njenog 77-godišnjeg oca

 

 

>> Vozač Croatia Busa u Delnicama izbacio djevojku iz autobusa. Razlog? Kupila je kartu preko interneta

 

 

 

Prije nekoliko godina jedan vozač ove tvrtke izbacio je 12-godišnjakinju na magistralu između Rogoznice i Šibenika jer je prekasno utvrdio da djevojčica ima kartu kupljenu za drugog prijevoznika. Inzistirao je na tome da plati novu kartu ili da napusti autobus, što je u konačnici i morala učiniti jer nije imala dovoljno gotovine za put do Zagreba. On je naposljetku dobio otkaz.

 

 

>> Izvanredni otkaz vozaču koji je 12-godišnju djevojčicu izbacio na magistrali

 

 

Jedna Hrvatica s njemačkom adresom je za Index opisala svoje putovanje Croatia Busom iz Metkovića u Zadar kao pravu noćnu moru.

 

 

>> Djevojka opisala očajno iskustvo putovanja Croatia busom: "Riskirala sam život, sramite se"

 

 

"Croatia Bus je službeno najgora prijevoznička tvrtka u cijelom svemiru. Više nikad u životu neću platiti tim prevarantima", napisala je ljutita djevojka. Opisala je kako je autobus kasnio 40 minuta, a onda su je jedva pustili unutra iako je imala i kartu i rezervaciju. Morala je platiti prtljagu iako u skladištu za prtljagu nije bilo mjesta za njenu torbu pa ju je morala unijeti u autobus. Cijelim putem se vozila na temperaturi od 40 stupnjeva, a kod Dugopolja su je morali prebaciti u drugi autobus kako bi nastavila vožnju prema Zadru. 

 

 

Tada smo bili pozvali čitatelje da nam pošalju svoja iskustva s Croatia Busom, a oni su nas zatrpali mailovima u kojima su opisali svoja brojna negativna iskustva.

 

Index.hr

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
  • Man 05.03.2019 06:05 sati
    Ne citam index lazu samo i provociraju
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio