Zbog BiH i Bošnjaka AMERIKA na meti najmoćnijeg šeika na svijetu

Datum objave: 05.03.2019   Broj čitanja: 282
Kad sam stigao u Sarajevo a u zračnoj luci dočekao me tajni agent CIA-e sa psom ovčarom i pitao po što sam došao u Sarajevo, potekle su mi suze. Pomislio sam, Bože moj, taj je narod toliko patio i dao tolike žrtve pa da na kraju bude američka kolonija...
Zbog BiH i Bošnjaka AMERIKA na meti najmoćnijeg šeika na svijetu

 

– počeo je razgovor za Večernji list 73-godišnji šeik Ahmad Salek Kashani, najmoćniji, najutjecajniji i najdugovječniji zastupnik u iranskom parlamentu, kojem su prije puta u Sarajevo savjetovali da ne putuje u svećeničkom odijelu, ali on ga je baš iz inata odjenuo kako bi vidio reakciju na svoj dolazak.

 

Za Večernji list je šeik Kashani povišenim tonom nastavio govoriti da smjer kojim ide BiH nije dobar jer ni jedan narod u toj zemlji ne upravlja svojom državom, već se njome upravlja izvana.
 
 
– Kakva je to država kad Amerikanac odlučuje o svemu? Nažalost, Amerikanci nikada nisu bili prijatelji ni Bošnjacima ni drugim narodima u BiH. BiH može opstati samo ako njezin narod počne odlučivati o svojoj sudbini – uvjerava nas šeik Ahmad Salek Kashani koji je bio blizak prijatelj i suradnik osnivača Islamske Republike ajatolaha Ruhollaha Homeinija kao i jedan od osnivača najmoćnije i najelitnije vojne snage na Bliskom istoku, iranske Revolucionarne garde te njezina pričuvnog sastava Basij.
 

Koliki je autoritet šeik Kashani dokazuje i to da je jedan od razloga otkazivanja posjeta Iranu francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu bilo protivljenje upravo šeika Kashanija koji je kazao da Macron nije dobrodošao jer je, kako tvrdi, stao na stranu tlačitelja – SAD-a i Donalda Trumpa.
– Ne može netko osuditi iransko testiranje balističkih raketa srednjeg dometa i smatrati to kršenjem međunarodnog sporazuma o iranskom nuklearnom programu te uputiti prijetnju Iranu i nakon toga doći u Iran tražiti posao za svoje kompanije. Bio sam jasan i rekao da Macron u Iranu nije dobrodošao i to je za mene završena priča. Iran ima pravo na testiranje raketa i na naoružanje. Zašto nas svi kritiziraju i napadaju zbog naoružanja, a mi nikome ništa ne činimo? Istodobno, nitko ništa takva ne govori Izraelu koji tlači i svakodnevno ubija palestinski narod, žene, djecu, naočigled svijeta i ne birajući sredstva? Umjesto osude, oni mu daju potporu i naoružanje. Kako sam vam rekao na početku, mi ćemo uvijek braniti potlačene diljem svijeta, bez obzira na vjeroispovijest, i u tome nas nitko ne može sprečavati – odlučan je šeik Kashani. Glavnu ulogu odigrao je i u dizanju pobune 1979. godine protiv šaha Reze Pahlavija.
 
 
Ako vas čude ovakve tvrdnje protiv Amerike od strane velikobošnjačke politike i njihovih lobista, treba znati da su one legalizirane u vremenu bivše veleposlanice SAD-a u BiH Maureen Cormack. Protiv ugnjetavanja Hrvata u BiH i bilo kakvog govora protiv SAD-a veleposlanica je rijetko kad nastupala, stoga i nije iznenađenje što je otišla iz ove zemlje.
 
 
Grude.com/Vecernji.hr
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio