RIMČEV C_TWO: 'Ako ne budemo najbolji u tome što radimo, nećemo to ni raditi'

Datum objave: 05.03.2019   Broj čitanja: 280
Predstojeći izazov nam je homologirati automobil i izaći s njim na tržište sljedeće godine, zaključio je Rimac.
RIMČEV C_TWO: 'Ako ne budemo najbolji u tome što radimo, nećemo to ni raditi'


Na službenoj press konferenciji na sajmu u Ženevi, Rimac je predstavio konačnu verziju svojeg električnog hiperautomobila C_Two, ali i i finalnu verziju tehnologije električnog pogona..

 

Na međunarodnom Salonu automobila u Ženevi tvrtka Rimac Automobili predstavila je konačnu verziju svojeg električnog hiperautomobila C_Two, čiji su prvi prototipovi već u proizvodnji. Cilj tvrtke i projekta C_Two pomicanje granica i podizanje letvice.

 

- Ako ne budemo najbolji u onome što radimo, nećemo to niti raditi - izjavio je Rimac.

 

Na službenoj press konferenciji, Rimac prezentirao je i finalnu verziju tehnologije električnog pogona za proizvodnju. Na prototipovima C_Two radit će se na stotine testova kako bi tehnologija dobila sve potrebne globalne certifikate.
'Novi Pininfarina Battista koristi naš pogonsk sustav'

 

Mate Rimac potvrdio je i da novi Pininfarina Battista, superautomobil koji je također danas predstavljen u Ženevi, koristi pogonski sustav njegove tvrtke i da su iznimno ponosni na to.

 

U priopćenju uoči početka predstavljanja u Ženevi, Rimac Automobili ističu kako je od početka ove godine krenuo intenzivan program testiranja uz konstatan rad na razvoju novih tehnoloških rješenja na C-Two, a već je napravljeno stotine testova kako bi hiperautomobil zadovoljio sve inicijalne ciljeve i globalne homologacijske propise.

 

Na svoju ženevsku premijeru u finalnoj verziji, C_Two je stigao u bijeloj Galactic White boji u kombinaciji s plavim karbonskim elementima. Interijer je usavršen s mat finišem karbonskih umetaka te šavovima u unutrašnjosti u petrolej plavoj boji.

 

Iz Rimac automobila ističu da je monocoque šasija njihov vlastiti proizvod i ujedno najveći karbonski element izrađen u autoindustriji i šire, s integriranim baterijama i pogonom, a šasija s krovom teži manje od 200 kilograma.

 

Kao što je već otprije poznato, Poznato je kako C_Two pokreću četiri elektromotora s ukupnom snagom 1914 KS i stalnim okretnim momentom 2300 Nm, što je dovoljno da do brzinu od 100 km/h dosegne za 1,97 sekundi i za maksimalnu brzinu 415 km/h. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućava domet do 650 kilometara.

 

- Predstojeći izazov nam je homologirati automobil i izaći s njim na tržište sljedeće godine, zaključio je Rimac.

 

 

RIMČEV C_TWO: 'Ako ne budemo najbolji u tome što radimo, nećemo to ni raditi'
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio