Da se sačuva Jugoslavija nudile se 4,5 milijardi dolara, članstvo u EU i NATO...

Datum objave: 09.03.2019   Broj čitanja: 384
Navršilo se punih 28 godina od prosvjeda oporbe pod vođstvom Vuka Draškovića na kojem je više od 100.000 ljudi tražilo pozicioniranje Srbije na Zapad, a Drašković je zbog svega toga prozvan hrvatskim i ustaškim igračem.
Da se sačuva Jugoslavija nudile se 4,5 milijardi dolara, članstvo u EU i NATO...

 

Danas se Drašković za "Kurir" prisjetio kako ga je uhitio Naser Orić, tadašnji Miloševićev čovjek koji kasnije postaje za Bošnjake heroj obrane Srebrenice, za Srbe ratni zločinac. - Ja ne znam u Beogradu nijednog mladog čoveka koji nije bio 9. ožujka na Trgu Slobode. Šta se kasnije dogodilo sa tim ljudima i kako su postradali u obračunima izmađu sebe to je drugo pitanje i nema nikakave veze s 9. ožujkom. Što se Nasera Orića tiče, on je mene uhitio 9. 3. navečer. On je bio član Miloševićevih komandosa koji su upali u Skupštinu Srbije. On me je uhitio i vodio u CZ. Nisam ja tada znao da je to on. Tek dvije godine kasnije kad je počeo krvavi rat sam na jednoj od fotografija prepoznao čovjeka koji me je uhitio. Moram reći da je bio jako korektan - kazao je Drašković.

 

Ispričao je i koliko se nudilo da opstane Jugoslavija. - Te godine nama je na pladnju članstvo i u EZ (od 1993. Europska unija) i u NATO nuđeno. Bili smo pod pritiskom i podmićivani. Američki državni tajnik James Baker tada dolazi u Beograd s donacijom od 4 i pol milijarde dolara te 1991. godine, to je kao danas deset puta više - prisjeća se Drašković.

 

To je pokazatelj da nikakvi novci nisu mogli sačuvati Titovu umjetnu tvorevinu.

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio