Dok je žena iz BiH bila u bolnici, muž napastovao njihovu kćer

Datum objave: 11.03.2019   Broj čitanja: 333
Kad u javnosti izbije neka obiteljska tragedija, većina optužuje i nagađa, a oni koji o detaljima najviše znaju moraju šutjeti.
Dok je žena iz BiH bila u bolnici, muž napastovao njihovu kćer

 

Centri za socijalnu skrb ne smiju iznositi podatke o osjetljivim i mučnim životnim problemima ljudi koji su u sustavu socijalne skrbi, čak i kada su detalji koji se o pojedinim slučajevima iznose u javnosti neistiniti.

 

Malo tko od korisnika socijalne skrbi u Zagrebu htio je razgovarati s novinarima o svom problemu, premda nerijetko, kažu u centru, prijete da će zvati novinare.
 
 
H. B. (podaci poznati redakciji), međutim, otvoreno moli za pomoć. Od 2012. oduzeto joj je četvero djece u dobi od 13 do osam godina.
 
 
– Sve je počelo kad sam otkrila da je suprug, dok sam bila u bolnici, napastovao našu najstariju kćer, koja je sada punoljetna. Prijavila sam ga zbog pedofilije. Dok su moji roditelji bili živi, pomagali su mi s djecom, ali umrli su, a ja sam opet završila u bolnici. Povrh toga, utvrdili su da sam greškom dobila hrvatsko državljanstvo i oduzeli mi ga - kaže žena koja je igrom slučaja rođena u BiH. U Zagreb je išla u školu. - Bez državljanstva ne mogu dobiti neki smještaj od Grada, a bez toga ne mogu biti sa svojom djecom, što želim najviše na svijetu – kroz suze je kazala žena, čiji je identitet ekipa "Večernjaka" zaštitila zbog njene djece, prenosi Grude.com. Posjećuje ih stalno tamo gdje su smješteni, a svojoj je socijalnoj radnici Jeleni Vukoji došla uznemirena jer joj jedno dijete ima psihičkih teškoća i na terapiji je.
 
 
Grude.com/Večernji list
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio