Slovenska posla: Motorkom sebi odsjekla ruku, ali milijuni eura joj propali

Datum objave: 12.03.2019   Broj čitanja: 413
"Sjekli smo grane na kružnoj pili i ona je slučajno zahvatila lijevu ruku S. A.", tvrdili su svi očevici "nesreće" u prosincu 2018. godine u kojoj je 21-godišnja djevojka iz Ljubljane teško ozlijeđena. Njoj je stroj u potpunosti odsjekao ruku.
Slovenska posla: Motorkom sebi odsjekla ruku, ali milijuni eura joj propali

 

Otac njenog 29-godišnjeg partnera S. C. dovezao ju je u Sveučilišni klinički centar u Ljubljani u teškom stanju. Scena je bila stravična, krv je šikljala na sve strane. Odsječeni dio ruke ostao je na mjestu nesreće, ali policija ga je hitno donijela u bolnicu i brzom intervencijom liječnika uspjeli su joj spasiti život i zašiti ruku nazad.

 

Nije prošlo puno, svega nekoliko tjedana i djevojka se počela oporavljati, a nekoliko osiguravajućih kuća prijavilo je policiji sumnjiv splet okolnosti koji je prethodio nesreći. Naime, ispostavilo se da je 21-godišnjakinja neposredno prije stravične ozljede ugovorila unosne police osiguranja za slučaj nesreće kao i životno osiguranje. I to u pet tvrtki koje se bave osiguranjem.

 

Prema policama, osiguravajuća društva bila su dužna isplatiti točno 383.400 eura 21-godišnjakinji odmah. A ako se pokaže da se ruka neće oporaviti, onda bi maksimalna odšteta iznosila čak milijun i 250.000 eura.

 

Djevojka bi primala i 3.050 eura mjesečno, ali uvjet za maksimalnu odštetu bi bio stopostotni invaliditet, odnosno da je ostala bez ruke, što je na kraju ipak spriječila liječnička intervencija.

 

Policija je na kraju otkrila da su 21-godišnjakinja i njen 29-godišnji dečko osmislili plan da izvuku novac od osiguranja, a motorkom su namjerno odsjekli ruku djevojci i namjerno je ostavili na mjestu nesreće da dobiju maksimalnu kaznu, a onda se umiješala policija koja je odnijela ruku u bolnicu, pa liječnici koji su to zašili, a zadovoljili bi se ovi na kraju bilo čime, međutim, razotkriveni su.

 

U cijelu priču su upleteni bili i roditelji partnera, koji je stari policijski znalac, i oni su također trebali dobiti dio novca.

 

Prijeti im do osam godina zatvora.

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio