Afera 'selefije': Avdića čekaju milijunske tužbe, Mektića istrage zbog ratnih zločina

Datum objave: 15.03.2019   Broj čitanja: 1036
Avdo Avdić novinar je s dugogodišnjim iskustvom, među kojim je i otkaz na FTV-u jer se njegovim šefovima nije sviđalo što često sjedi s političarima koji mu naređuju što objaviti, a što ne, kao što je bilo u slučaju Živka Budimira, nekdašnjeg nelegitimnog predsjednika Federacije BiH.
Afera 'selefije': Avdića čekaju milijunske tužbe, Mektića istrage zbog ratnih zločina

 

Ovih dana objavio je zastrašujuć niz gluposti u koje je uvukao i Ivana Bandića konzula, i Miju Krešića zamjenika ministra sigurnosti BiH i Matu Đakovića novinara, i Kolindu Grabar Kitarović predsjednicu Hrvatske, a da njegova priča dobije na težini pobrinuo se ministar sigurnost Dragan Mektić čiji će mandat ostati obilježen nevjerojatnim glupostima koje je taj čovjek radio i govorio.

 

Posljednja priča o tome da su Hrvati radikalizirali selefije i dostavljali im oružje toliko je smiješna da su čak i selefije koje su davale izjave za Dnevni avaz danas bile iznenađene, kao da nisu kužili što bi trebali reći. Nezgodno je kad se trudiš biti tradicionalist, a označen si kao radikal, pa kad neki Avdić objavi da se plašiš hrvatskih sigurnjaka. Selefije, čiji je šef nekad bio Nusret Imamović najtraženiji svjetski terorist, nisu se plašile niti se plaše bilo koga, a činjenica je i da među njima ima i dobrih ljudi, a onih koji bi terorizirali, pa ovisi koga u što presvrne. Ipak, nasmiješnije je da im je strah i trepet bio Ivan Bandić iz Gruda kojeg su, kako Avdićevi pamfleti prikazuju, morali zorno poštivati i slušati.

 

Bandić je godinama bio jedan od najmoćnijih i najškolovanijih hrvatskih sigurnjaka, te je danas konzul Hrvatske u Tuzli, stoga samo uvrnuti mozak može smisliti da bi on naoružavao selefije i to samo zato da Kolinda Grabar Kitarović može pričati o radikalnim skupinama u BiH. Od priče se ne živi. Baš bi Bandić, da je to napravio, mogao vjerovati selefijama čiji je čovjek pucao po Američkom veleposlanstvu u Sarajevu, a tobože ne bi po Hrvatskom konzulatu u Tuzli. Avdić ni Mektić o tome nemaju nikakvih konkretnih dokaza, osim priče koja samo kod političkih analfabeta može piti vodu.

 

Međutim, tekst koji je "uzdrmao" regiju, a svi relevantni čimbenici su rekli da takve bedastoće ne vrijedi komentirati, ali ga Žurnal i dalje forsira kao takvog, mora se priznati plasiran je u dobro vrijeme, baš pred održavanje međunarodnog znanstvenog skupa u Neumu „Europski ustav za BiH“ kojem je nazočio i hrvatski premijer Andrej Plenković.

 

Javna je tajna da Hrvati u BiH uživaju veći ugled u europskim okvirima nego ostali narodi u ovoj zemlji, a ovakvim skupovima pokazuje se nadmoć i opredijeljenost u odnosu na ostale narode, konkretno Bošnjake i njihovo političko vodstvo, koje u javnosti stvara o sebi sliku europskih građana dok s druge strane lobiraju za interese Turske i prate što će Erdogan reći.

 

Avdo Avdić iako je želio, zahvaljujući velikobošnjačkim obavještajcima i političkoj eliti, potpuno baciti u drugi plan Neum, očito je da u tome nije uspio. Iako, kako premijer Andrej Plenković kaže, kad god on dođe u BiH u Sarajevu kao da jugo zapuše, ni snaga tog juga koja je radikalizirala službeno Sarajevo nije u svijet poslala izmišljenu aferu iz kuhinje SDA.

 

Mehmed Osmanagić Osmica treba medijskog čovjeka da bi Obavještajna agencija funkcionirala u korist Bošnjaka i uporište je našao u Avdiću, međutim jasno je da je posljednja priča preforsirana u odnosu na njenu stvarnu snagu tako da nije isključeno da će tražiti nekog novog igrača. Zatim tu je i Dragan Mektić. Istini za volju, on broji posljednje dane na funkciji i čim bude maknut iz ladice će se izvući ratni zločini nad Hrvatima Prijedora tako da je upitno koliko on može Osmici više poslužiti, međutim, očito da dobro dođe u ove zadnje dane.

 

Obavještajni rat protiv Hrvata ništa dobro neće donijeti Bošnjacima, a osobito SDA čiji glavni novinar tvrdi pred medijima da Hrvatima ovo što danas rade nije trebalo ni 1993. kad su bili Udruženi zločinački pothvat. Ovim će samo još više pojačavati animozitet prema ovoj zemlji koju Srbi odavno ne smatraju svojom, Hrvati je ruku na srce guraju prema Europi samo da bi bili uz Hrvatsku i Europsku uniju dok Bošnjaka koji bi se svih riješili i zadržali svaki njen pedalj pod sobom sve više nestaje. Kad Njemačka liberalizira ulazak u državu otići će još radno sposobnog stanovništva i dovesti će se u situaciju da možda po ovom nepravednom Izbornom zakonu oni sami sebi ne mognu izabrat predstavnika u vlasti.

 

Politika Osmice, Avdića i Mektića, a koju nadzire i Asim Sarajlić potpredsjednik SDA (na slici) samo će donijeti štetu najbrojnijem narodu u zemlji koji se lagano osipa, ali i višemilijunske tužbe. Novinar Mato Đaković koji je kupio automobil od Ivana Bandića već je najavio da će od Avdića tražiti milijun KM, a Mektića čekaju novi procesi. Osmica Mehmedagić bi, kao što obično bude s obavještajcima, jedini će vjerojatno iz priče najmerno plasirane zbog Neuma izići neokrznut.

 

Kao što obično biva, najgore uvijek prođu poslušnici, u ovom slučaju to bi mogli biti Avdić i Mektić.

 

Povezane vijesti: Ovo je priča godine! Gruđanin Ivan je šef selefijskog pokreta u BiH

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio