STEM aktivnosti u SSŠ Posušje

Datum objave: 18.03.2019   Broj čitanja: 281
U suradnji udruge mladih Epsilon i Srednje strukovne škole Posušje, od 5. do 13. ožujka u Srednjoj strukovnoj školi Posušje omogućeno je učenicima upoznavanje sa STEM područjem.
STEM aktivnosti u SSŠ Posušje

 

Ovom prilikom su, učenici zanimanja računalni tehničar, odslušali kratka predavanja Brune Penave, inženjera elektrotehnike, o STEM-u te sudjelovali na interaktivnim radionicama sa micro:bit-ovima, uređajima za programiranje i elektroniku. Učenici su kroz izradu programa imali priliku vidjeti širok spektar korištenja najnovih thnologija, te sami stvarati programe kao što su alarmi, kalkulatori, radio veze, te drugi pametni upravljački sustavim primjenjivi u svim područjima života.

 

STEM znanja su temelj obrazovanja i gospodarskog razvoja modernih i razvijenih država. Upravo zbog te činjenice te zbog važnosti STEM-a u stvaranju značajnih vještina i karakternih osobina mladih osoba, u SSŠ Posušje želi se dati na važnosti STEM područjima u nastavnom programu.

 

Želja je potaknuti učenike na bavljenje navedenim područjem, razvijati svijest o važnosti digitalnih vještina te važnosti razvoja vještina i karakternih osobina potrebnih za dinamično 21. stoljeće.

 

Ovo je još jedan u nizu zajedničkih i konkretnih projekata Srednje strukovne škole i udruge mladih Epsilon.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio