Balašević je trebao biti predsjednik krnje Jugoslavije

Datum objave: 18.03.2019   Broj čitanja: 226
Legendarni kantautor Đorđe Balašević na jednom od posljednjih koncerata otkrio je javnosti nepoznate detalje o tome kako je trebao postati predsjednik Srbije, ali i kako se Jugoslavija raspala pa se jedva uspio vratiti kući s Novog Zelanda.
Balašević je trebao biti predsjednik krnje Jugoslavije

 

 

Kako su mu političari banuli u kuću u ponoć

 

 

Prije bombardiranja devedeset i neke je kod mene u ponoć banula jedna ekipa političara. Svi su bili poznati političari i društveni radnici. Ne bih spominjao imena, neki od njih nisu, nažalost, živi, a neki od njih, nažalost, još jesu. Bila je ideja da me predlože za predsjednika republike. Ja sam mislio da su pijani. Objašnjavali su mi čitavu strategiju te zamisli.

 

 

"Vidi, Albanci će izaći glasati protiv Slobe ako se ti kandidiraš. Mladi će svi glasati za tebe, Vojvodina će glasati za tebe..."

 

 

"Znate zašto, zato što znaju da se nikad ne bih kandidirao", rekao sam im i dodao. "Neću, zaista ne. Za to trebaju i kvalifikacije..."  "Ne, ne, ne moraš ti ništa znati. Ti samo pobijediš, onda daš ostavku, a mi preuzmemo koji znamo to", rekli su mi.

 

Na kraju, zna se kako je završilo, popularni Đole nije došao na vlast, a Jugoslavija se raspala pa postala Srbija i Crna Gora pa samo Srbija. A imao je problem i s raspadom te krnje Jugoslavije koju su činile samo dvije države.

 

 

Nema više Jugoslavije

 

 

Kad smo se vraćali s Novog Zelanda, to jest, kad smo se htjeli vratiti, rekli su nam da ne možemo, prenosi Kurir.

 

 

"Kako ne možemo?" 

 

 

"Pa nema vas u kompjuteru. Nema vaše zemlje."

 

 

"Kako nema naše zemlje, ja jutros razgovarao s našom zemljom." 

 

 

"Jugoslavija više ne postoji."

 

 

A mi dok smo bili na Novom Zelandu, Jugoslavija promijenila ime u SCG. I ovi kad su ubacili podatke u računalo, bilo je ono - nema fajla.

 

 

"Ne možete izaći", kaže ponovo službenik.

 

 

 "Pa jeste li vi normalni? Ajd da nas ne pustite da uđemo, ali kako da nas ne pustite da izađemo. Što da kažem kod kuće - raspala se zemlja pa zato nisam došao."

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio