Bivši igrač Širokog Brijega koji se srušio na terenu imao 6 potresa mozga

Datum objave: 25.03.2019   Broj čitanja: 879
Korčulu je u nedjelju jako zabrinuo slučaj mladog igrača BŠK Zmaja Jure Pušića (20) koji se srušio na utakmici domaćina i Zagore te je morao napustiti igru nakon ukazane pomoći. Sjeo je na klupu za pričuve i ostatak utakmice odgledao s trenerom. Ipak, nema mjesta drami, kaže nam Pušić.
Bivši igrač Širokog Brijega koji se srušio na terenu imao 6 potresa mozga

 

- Još prije utakmice osjetio sam slabost, ali sam mislio da ću moći odigrati. Izdržao sam 15-20 minuta, cijelo vrijeme mi se 'mantalo' pa sam sjeo na travnjak i signalizirao klupi da ne mogu više - kazao je Pušić.

 

Činilo se kao da ste pali u nesvijest. Igrači su vas okružili...

- Ma ne, bio sam pri svijesti, ali su se moji suigrači uplašili jer sam i ranije imao nekih problema. Odmah su me okrenuli na bok, počeli me polijevati vodom, a to je kod mene stvorilo paniku i strah - rekao nam je mladi igrač Zmaja iz Blata.

 

Spomenuli ste probleme od ranije. O čemu se radi?

- Ima sam šest potresa mozga u dosadašnjoj karijeri, zadnji put u Neretvancu u 11. mjesecu i tada sam odlučio stati s nogometom. U Bosni i Hercegovini sam odradio sve pretrage, EEG, CT glave, sve je uredno bilo. Za nekoliko mjeseci, točnije 7.2., odlučio sam se vratiti nogometu - objašnjava Pušić.

 

Vaš trener je kazao kako ste uzimali medikamente?

- Točno, ali ne želim otkrivati o kojim tabletama se radi, to je moja stvar. Prije utakmice sa Zagorom ostao sam bez tableta i zbog toga je došlo do problema. Cijeli slučaj je napuhan, već sutra se vraćam treninzima, a u nedjelju se očekujem u zapisniku za utakmicu - kazao je Pušić za 24 sata i dodao kako ga roditelji, klub i trener podržavaju.

 

Potres mozga smatra se jednom od najsloženijih ozljeda u sportu za dijagnosticiranje, procjenu i liječenje. Razlog tome leži u činjenici da do danas ne postoji pouzdani dijagnostički test ili marker na koji bi se liječnici mogli osloniti za brzo otkrivanje potresa mozga na terenu, već svakog sportaša, kod kojeg sumnjaju na potres mozga, moraju udaljiti s terena te napraviti temeljiti pregled.

 

Prema pisanju portala Grude.com Jure Pušić je prošao mlade uzraste NK Široki Brijeg. Iz Širokog je prošle godine prešao u opuzenski Neretvanac, odakle je preselio na Korčulu, u ekipu Zmaja.

 

Grude.com/24sata

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio