Drugi dan NetWork 9 konferencije u znaku odličnih predavanja i izvrsne zabave

Datum objave: 29.03.2019   Broj čitanja: 320
NetWork 9 konferenciju su 28. ožujka, drugog dana održavanja, obilježili niz kvalitetnih i posjećenih predavanja uz još jednu zabavu za pamćenje.
Drugi dan NetWork 9 konferencije u znaku odličnih predavanja i izvrsne zabave


Sudionici su iz programskog sadržaja, u čijem fokusu je bila primjena umjetne inteligencije u poslovnom okruženju, mogli odabrati između 48 sadržajnih predavanja nekih od najboljih IT stručnjaka iz zemlje i regije, prenosi Manager.ba.

 

Sudionici interesantne panel diskusije „Hot Topics in the World of DevOps“ na kraju službenog dana konferencije su razgovarali o najnovijim trendovima iz domena automatizacije IT strukture.

 

Platinum sponzori konferencije, kompanije Lanaco i Logosoft, te Telekomunikacijski sponzor HT Eronet su medijima prezentovali svoje posljednje inovacije i nove usluge.

 

Također, medijima su se obratile i Amina Karić, direktorica jedne od najvećih bh IT kompanija Authority Partners, te Anela Husković, ekspert iz Microsofta za umjetnu inteligenciju (Ai) za Centralno-istočnu Europu.

 

One su govorile su o svojim putevima i iskustvima u IT karijeri, i značaju djevojaka i žena u IT sektoru.

 

Inače ove godine NetWork 9 bilježi više od 25% djevojaka i žena kao sudionica konferencije.

 

Nakon najdužeg dana konferencije ispunjenog odličnim predavanjima i susretima, goste je na kraj dana dočekala iščekivana zabava sa Draženom Žerićem – Žerom i Crvenom Jabukom.

 

Niko nije ostao ravnodušan nakon slušanja najvećih hitova popularnog sarajevskog benda, a prisutne je oduševio i Berin Buturović sa interpretacijama poznatih numera.

 

Prvi dan događaja je protekao u znaku svečanog otvaranja konferencije i uspješno održanih Business Day-a i tehničkih radionica.

 

Omar Krivošija, direktor Microsofta BiH, je na otvaranju rekao da se ove godine na konferenciju prijavilo 1100 sudionika, što svjedoči o sve većem značaju i utjecaju ne samo Microsoft tehnoloških rješenja na privatni i javni sektor, već i općenito o razvoju i rastu IT industrije u BiH.

 

On je također istakao da mu predstavlja veliko zadovoljstvo činjenica da Microsoft surađuje sa većinom bh IT kompanija koje su konkurenti i na međunarodim tržištima, a i ove godine su sponzori NetWork konferencije.

 

Sve informacije o NetWork 9 konferenciji koja se održava pod sloganom „Connecting the Dots“ dostupne su na službenoj web stranici konferencije www.networkkonferencija.ba.

 

Novosti o konferenciji NetWork 9 dostupne su i putem društvenih mreža: Facebook, Instagram, Twitter i LinkedIn .

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio