'Mangupu iz Dubrave' korijeni su iz Gruda! A od jučer je plaćeniji od premijera

Datum objave: 29.03.2019   Broj čitanja: 1219
Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice odlučila da će na mjesto glavnog državnog inspektora postaviti šefa zagrebačkog HDZ-a i predsjednika zagrebačke Gradske skupštine Andriju Mikulića.
'Mangupu iz Dubrave' korijeni su iz Gruda! A od jučer je plaćeniji od premijera

 

Današnja odluka vladajućih potvrda je onoga o čemu se nagađalo otkako se prvi put spomenula mogućnost vraćanja Državnog inspektorata. Ta institucija ukinuta je odlukom Milanovićeve vlade u siječnju 2013., a inspektori su prebačeni u ministarstva.

 

Mikulić bi kao glavni državni inspektor trebao imati osnovnu plaću od nemalih 23 tisuće kuna bruto, a ispod sebe će imati 1500 inspektora podijeljenih u 17 službi. Među njima su, recimo, građevna, veterinarska, poljoprivredna, turistička i sanitarna inspekcija, inspekcija rada, zaštite okoliša i tako dalje. Ove službe praktički kontroliraju svaki segment gospodarstva u Hrvatskoj. Šef zagrebačkog HDZ-a taj bi posao trebao početi raditi 1. travnja.

 

Nedavne izmjene Zakona o državnom inspektoratu dopustile su mu da na čelu tog tijela bude idućih pet godina, a odgovara izravno Vladi. Sjedište novo-starog inspektorata za sada će biti na dva kata bivše zgrade Ina-Naftaplina u Šubićevoj ulici 29 u Zagrebu, koje je Vlada zakupila.

 

Podsjetimo, Andrija Mikulić putem portala Grude.com dosad se obraćao žiteljima općine iz koje su njegovi korijeni. Tako je ovim putem čestitao Dan općine Grude i Dan Hrvatske zajednice Herceg Bosne, a bio je izabran i za političara godine u izboru osoba godine portala Grude.com koji se održava puno desetljeće.

 

Nadimak mu je "Mangup iz Dubrave"!

 

Grude.com

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio