Zabranjen rad centru za obrazovanje koji je novinarki izdao diplomu!

Datum objave: 31.03.2019   Broj čitanja: 540
Ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta u Vladi Unsko-sanske županije (USŽ) Damir Omerdić potpisao je rješenje kojim se na tri godine zabranjuje rad privatnoj ustanovi Centar za obrazovanje odraslih "Multilinqua" iz Sanskog Mosta, saznaje Klix.ba.
Zabranjen rad centru za obrazovanje koji je novinarki izdao diplomu!


Ovom odlukom zabranjuje se izvođenje programa obrazovanja odraslih. Pored zabrane rada ovim rješenjem poništena je diploma medicinske sestre-tehničara izdana na ime Azra Omerović.

 

Omerović je novinarka portala "Žurnal" kojoj je "Multilingua" preko posrednika Senada Pehlivana iz Fojnice u istraživačkom pothvatu Žurnala izdala spomenutu diplomu za svega 17 dana od prvog kontakta s posrednikom Pehlivanom.

 

Kao što je poznato, nakon što se sanska privatna škola za obrazovanje odraslih "Multilinqa", čije su diplome bile do tada priznate u BiH i Europskoj uniji (EU) a kojoj je odobrenje za rad izdalo Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta USŽ, našla u središtu velike afere, sedam dana kasnije počele su kontrole rada ove škole od nadležnog ministarstva obrazovanja, ali i od Ministarstva unutrašnjih poslova USŽ. Po nalogu tužiteljstva policija je izuzela dokumentaciju iz "Multilingue".

 

Prema informacijama Klixa, Ministarstvo obrazovanja, provjeravaju se i ostale diplome od "Multilingue", a isti istražiteljski postupak po nalogu Tužiteljstva radi Uprava policije USŽ. Radi se o provjeri oko 300 izdanih diploma.

 

Izdavanje lažne diplome novinarki Azri Omerović dio je velike afere o trgovcima diplomama u više obrazovnih ustanova u BiH, piše Klix.

 

Klix.ba

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio