Željko Komšić došao u Grude! 'Podnosim ostavku'

Datum objave: 01.04.2019   Broj čitanja: 2479
Nelegitimni član Predsjedništva BiH Željko Komšić boravio je ovog ponedjeljka u Grudama, te je na Trgu Herceg Bosne održao jedan od svojih najznačajnijih govora otkako je treći put uzurpirao mjesto nelegitimnog člana Predsjedništva BiH.
Željko Komšić došao u Grude! 'Podnosim ostavku'

 

- Danas sam ovdje u srcu Hrvatske zajednice Herceg Bosne, ovdje gdje je se ispisivala povijest jednog naroda, ovdje gdje su udareni temelji opstanka kako hrvatskog naroda tako i svih žitelja Bosne i Hercegovine. Herceg Bosna je ugradila sebe u Bosnu i Hercegovinu - kazao je Komšić u emotivnom uvodu.

 

Ispričao se što je činio nepravdu svom narodu od 2006. do danas i zahvalio grudskom načelniku Ljubi Grizelju što mu je dopustio da dođe pred narod, ispriča se i podnese ostavku na dužnost. - Glasovima Bošnjaka dosad sam biran na funkciju i hvala im što su me prepoznali tri puta iako prvi put nisam znao odgovoriti na recesiju koja je pogodila našu zemlju u mom prvom mandatu i problem iseljavanja koji je počeo u mom drugom mandatu. Imao sam sigurno i dobrih strana jer da nisam ne bih dobio ovako plebiscitarnu podršku bošnjačkog naroda. Međutim, sad je vrijeme da se podvuče crta i da u zemlji tri konstitutivna naroda omogućim da svaki narod bira sebi predstavnike, da ih sam nagrađuje ili kažnjava kako i priliči u demokratskim društvima. Na svoju dužnost podnosim neopozivu ostavku - kazao je i zaradio pljesak brojnih okupljenih na Trgu Herceg Bosne u Grudama!

 

Što se tiče njegove budućnosti, Komšić će nakon funkcije krenuti za Njemačku gdje su mnogi koje je njegova inat politika otjerala. - Nedavno sam u 'Nedjeljom u 2' rekao kako ne bih znao reagirati ako mi moja djeca kažu da će ići vani. Dragi prijatelji, nemojte mi zamjeriti, ali ne znam se nositi s izazovima. Zato najavljujem svoj odlazak u Njemačku i rad na baušteli pošto me je politika psihički iscrpila. Nakon što tamo provedem pet godina i zaradim mirovinu vratit ću se i pokušati ponovno postati član Predsjedništva BiH, ali samo pod uvjetom da me vi, moji Hrvati, izaberete - kazao je Komšić, a njegove riječi vjerodostojno je prenio i portal Raskrinkavanje.ba.

 

Sretan 1. travnja od portala Grude.com

TAGOVI:
Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
 • Kuka02.04.2019 09:42 sati
  Koji to političar sam oda sebe da ostavku. April 😂😂😂
 • Mima 01.04.2019 17:18 sati
  Baš lipo od njega!!haha
 • Vinko Milos01.04.2019 14:58 sati
  Ne serite na prvi april taj manijak nikada nece doci u grude a niti ga Ljubo Grizelj smije zvati zamene bi bila oba ista da se sastanu toliko.
 • nn01.04.2019 14:26 sati
  danas
 • Ml01.04.2019 14:19 sati
  Ha, ha
 • J.B.01.04.2019 14:12 sati
  Tek sada vidiš sta si uradio osramotio si se pred cijelim narodom to ti nije trebalo
 • Vuk samotnjak 01.04.2019 11:34 sati
  Tek sad si došao k sebi!!
 • z.t.01.04.2019 11:13 sati
  Čudi me da s njim nije došao i biskup Perić da i on održi sličan govor, makar to bilo na današnji dan.
Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Dizajn i programiranje: AVE-Studio