Koji je preglednik najbrži na Androidu? Evo što je test pokazao

Datum objave: 01.04.2019   Broj čitanja: 377
Koji od preglednika najbrže i najelegantnije dostavlja web sadržaje vašem Androidu? Nedavno istraživanje pokušalo je konačno odgovoriti na ovo vječito pitanje..
Koji je preglednik najbrži na Androidu? Evo što je test pokazao


Poznata web stranica MakeUseOf nedavno je objavila jako zanimljiv test. Pomoću aplikacije Basemark 3.0 testirali su hrpu web preglednika u nastojanju da konačno odluče koji je od njih najbrži.

 

Basemark pored standardnih testova učitavanja stranica i rada s više kartica pruža i niz stres-testova koji emuliraju najzahtjevnije web stranice. Sva testiranja odrađena su bez pozadinskih aplikacija i bez plana za štednju podatkovnog prometa. Svi testovi su također odrađeni na Pixelu 3 koji ima instaliran Android Q, prenosi T-portal.

 

Google protiv svih ostalih

Najbrži preglednik koji radi na Androidu bio je očekivano Chrome sa najboljim rezultatom od 306.21. Aplikacija, očekivano, dolazi sa svim značajkama koje biste očekivali od modernog mobilnog preglednika - sinkronizacija na različitim platformama, plan za štednju podataka, razne značajke za privatnost i tako dalje. U stopu ga je slijedila Opera s rezultatom 256.85. I Chrome i Operu, podsjetimo, pokreće isti engine, no Opera dolazi sa nekoliko zanimljvih dodataka poput blokade reklama, noćnog moda rada i novčanikom za kriptovalute.

 

Minimalizam i privatnost

Treće mjesto zauzeo je minimalistički Via - preglednik velik nešto manje od 1 Mb. Riječ je o, podsjetimo, 'brzom i laganom' pregledniku. Via je u Makeuseofovom testu postiao rezultat 223.31. Četvrti najbrži među najbržima bio je Brave Browser koji je poznat po blokiranju svih reklama, sustava praćenja i skripti. Uz blokirane sardžaje preglednik je postigao zavidni rezultat od 237.81, dok je sa uključenim reklamama bio nešto sporiji te postigao 226.36.

 

Peto mjesto zauzeo je dobri stari Firefox koji je u Basemarku postigao rezultat 192.71. Unatoč značajno sporijem radu od konkurencije, Firefox je i dalje privlačna opcija za korisnike koji cijene privatnost i zaštitu od kolačića.

 

Vaše ime
Komentar
 
Hvala na komentaru.
Vaš komentar će biti pregledan od strane administratora.
    Sva prava pridržana  ©  GRUDE.COM  2007-2019
    Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

    Dizajn i programiranje: AVE-Studio